Petrolul Ploiești – Viitorul Minerul Lupeni, primul meci oficial al noii echipe fanion a municipiului Lupeni

Home Stiri la zi Petrolul Ploiești – Viitorul Minerul Lupeni, primul meci oficial al noii echipe fanion a municipiului Lupeni
Petrolul Ploiești – Viitorul Minerul Lupeni, primul meci oficial al noii echipe fanion a municipiului Lupeni

Primul meci oficial pentru tinerii fotbaliști ai celei mai noi echipe de fotbal din municipiul Lupeni – Viitorul Minerul Lupeni s-a disputat, zilele trecute, în deplasare, la Ploiești, unde elevii antrenorilor Lucu Lumperdean și Emil Lumperdean au întâlnit echipa Petrolul, într-o partidă frumoasă, echilibrată, ce poate fi considerată drept o pledoarie pentru spectacolul fotbalistic.

Dincolo de rezultatul mai puțin relevant al acestei întâlniri sportive, ceea ce este cel mai important în opinia coordonatorilor echipei Viitorul Minerul Lupeni este faptul că, după o pauză de 12 ani, numele echipei fanion a fotbalului lupenean revine în atenție, aducând nu doar speranța renașterii acestei echipe, ci și bucuria că, prin sport, o nouă generație de copii și tineri din acest oraș, are ocazia de a se bucura de momente frumoase sub imperiul sportului, dar și de o dezvoltare armonioasă și de atenție din partea oamenilor.

Odată cu întâlnirea de la Ploiești, pentru Viitorul Minerul Lupeni s-au deschis și noi oportunități de susținere și parteneriat, grație impresarului sportiv Liubliana Nedelcu care s-a oferit să se alăture celor care cred în acest proiect sportiv. Prin intermediul acesteia, în scurt timp, micii fotbaliști de la Viitorul Minerul Lupeni vor întâlni, la Lupeni, o echipă din prima ligă valorică a țării, într-un eveniment sportiv de care, fără îndoială, se vor bucura toți iubitorii sportului cu balonul rotund din Lupeni.

Pentru coordonatorii acestui proiect, faptul că după mai puțin de un an de înființarea clubului, Viitorul Minerul Lupeni a reușit să joace deja câteva meciuri importante și să se angreneze ușor-ușor într-un sistem competițional constituie o altă realizare deosebit de importantă. O realizare pentru care, așa cum remarcă tânărul antrenor Lucu Lumperdean, nu ar fi fost posibilă, fără susținerea primită atât din partea Primăriei și Consiliului local al municipiului Lupeni, a primarului Lucian Resmeriță, cât și a unor oameni dedicați sprijinirii sportului, cum sunt, spre exemplu, Emil Părău, Marian Popescu sau Constantin Dicu, dar și încă mulți alții.

”Am arătat de la bun început că proiectul nostru este un proiect serios, lucru confirmat pe de o parte de oamenii valoroși de sport care au venit în sprijinul nostru, precum prof.dr. Lucian Burchel sau impresarul Liubliana Nedelcu. Vor mai veni și alți oameni de sport importanți alături de noi, așa cum sunt convins că vor fi alături de noi și alți oameni de bine din municipiul Lupeni, care vor să sprijine proiectul nostru prin care ne dorim să reînviem tradiția legendarei echipe Minerul Lupeni și să readucem copiii pe terenul de fotbal și suporterii în tribune. Suntem încă la început dar iată că rezultatul muncii noastre și efortul jucătorilor din echipă devine, pe zi ce trece, unul care ne face tot mai mândrii de activitatea noastră”, a declarat Lucu Lumperdean.

Reprezentanții CS Viitorul Minerul Lupeni informează, totodată, că deși echipa are deja un lot bine conturat, toți copiii care doresc să îmbrace echipamentul ”roșu-negru” al acestui club, sunt așteptați să se alăture acestui proiect, oferit gratuit pentru toți copiii interesați. Iar asta cu atât mai mult cu cât aici antrenamentele și competițiile se îmbină întotdeauna cu atmosfera de distracție și bucurie tipică relațiilor de prietenie care se leagă firesc în cadrul clubului.