Lupeniul e pregătit să primească refugiați din Ucraina

Home Stiri la zi Lupeniul e pregătit să primească refugiați din Ucraina
Lupeniul e pregătit să primească refugiați din Ucraina

Cu toate că ne aflăm încă în plin sezon turistic de iarnă, proprietarii de spații de cazare din stațiunea Straja sunt gata să-i găzduiască, la nevoie, cu prioritate pe refugiații din Ucraina. â

Informația vine chiar de la primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță care a declarat că în cursul ultimelor zile, odată cu informațiile privind numărul mare de refugiați din statul vecin, afectat de război, care au trecut granița în România, mai mulți cetățeni ai municipiului Lupeni l-au contactat, oferindu-și sprijinul în acțiuni de solidaritate pentru refugiații ucraineni.

”Situația din Ucraina dar, mai ales, situația în care se află miile de oameni pe care viața i-a adus peste noapte în situația de a-și părăsi casele, orașele și țara, ne îngrijorează profund. În același timp, în fața valului de refugiați care vin în România, suntem datori să fim cu toții solidari. În cursul zilei de astăzi, am primit numeroase semnale de solidaritate din partea cetățenilor municipiului Lupeni care sunt gata să-și arate sprijinul față de refugiații din Ucraina. Pot să vă anunț că, în urma consultărilor pe care le-am avut cu reprezentanți ai mediului de afaceri locali, cu proprietarii de unități de cazare de la Straja, municipiul Lupeni are posibilitatea de a pune la dispoziția familiilor refugiate din Ucraina, un număr de 250 de locuri de cazare, cu masă și servicii conexe asigurate. Le mulțumesc oamenilor din Lupeni pentru solidaritate și umanitate. Dumnezeu să-i apere pe cei loviți de soartă în acest război”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Acesta a mai precizat că, dacă situația o va cere, autoritățile locale din Lupeni și cetățenii acestei localități sunt gata să se mobilizeze și cu alte lucruri necesare pentru a veni în sprijinul refugiaților din Ucraina.