Peste 200 de locuri de cazare pentru refugiații ucraineni, identificate la Petroșani

Home Stiri la zi Peste 200 de locuri de cazare pentru refugiații ucraineni, identificate la Petroșani
Peste 200 de locuri de cazare pentru refugiații ucraineni, identificate la Petroșani

Universitatea din Petroșani poate pune la dispoziția refugiaților din Ucraina spații de cazare în căminele studențești pe care le administrează. Circa 160 de locuri sunt disponibile în acest sens, după cum a anunțat rectorul Universității din Petroșani, prof.univ.dr.ing. Radu Sorin.

Mai mult, potrivit primarului municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, pe lângă cele 160 de locuri de cazare disponibile în căminele studențești, în condiții foarte bune și cu costuri minime, alte circa 50 de locuri de cazare pot fi asigurate la Casa Pollicino din Petroșani. Primarul municipiului Petroșani spune că a avut discuții și cu o serie de oameni de afaceri din localitate, care s-au oferit să asigure costurile necesare pentru cazarea și masa refugiaților care vor fi direcționați de autoritățile naționale spre Petroșani.

”Mulțumesc și pe această cale tuturor celor care și-au oferit sprijinul financiar pentru cazarea și hrana necesară oamenilor care au fost nevoiți să își părăsească locuințele, fugind din calea acestui război sângeros, nedrept și nejustificat. Vă asigur totodată că Primăria Municipiului Petroșani identifică în continuare toate mijloacele legale pentru a-i sprijini pe acești oameni aflați într-o situație critică, în cazul în care va fi nevoie. Am fost, suntem și vom fi solidari cu poporul ucrainean, greu încercat în aceste zile în care viața, libertatea și independența patriei le sunt puse în pericol”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Și la Vulcan, după cum anunță primarul Cristian Merișanu într-o postare pe pagina sa de socializare, prin implicarea mediului de afaceri locale, pot fi puse la dispoziția refugiaților, în acest moment, circa 70-80 de locuri de cazare, la pensiunile ”Șura lui Pătru” (20 de locuri) și ”Paradisul Verde” (14 locuri), la Cabana ”Căprișoara” (25-30 de locuri), dar și în trei apartament cu 4 și 5 locuri de cazare.