Oferta turistică a județului Hunedoara promovată la ”Salonul Vacanțelor” de la Bruxelles

Home Reportaj Oferta turistică a județului Hunedoara promovată la ”Salonul Vacanțelor” de la Bruxelles
Oferta turistică a județului Hunedoara promovată la ”Salonul Vacanțelor” de la Bruxelles

Capitala Belgiei și a Europei Unite, Bruxelles este în aceste zile nu doar locul în care se iau cele mai importante decizii geopolitice, ci și locul în care specialiști în domeniul promovării turismului de pe întregul mapamond sunt reuniți la ”Salone des Vacances” (”Salonul Vacanțelor” – n.t.), cel mai important târg internaţional de turism din Belgia și unul dintre cele mai mari târguri de profil din lume.

Circa 300 de expozanți, specialiști din domeniul turismului mondial, sunt prezenți la acest târg prezentând destinații de top de pe întregul mapamond și oferte speciale pentru turiști în perspectiva derulării vacanțelor anului 2022 de către aceștia. Între expozanți, un loc vizibil și important îl ocupă la standul României, prezentarea destinațiilor turistice din județul Hunedoara, considerat a fi unul dintre județele cu cea mai mai generoasă ofertă turistică din țara noastră. Din acest motiv, la această ediție, județul Hunedoara ocupă un loc de onoare în standul României, beneficiind de un spațiu de promovare care se adresează unui public eterogen important.

Promovarea județului Hunedoara ca destinație turistică este făcută și de această dată de echipa Direcției Generale de Administrare Monumente și Promovare Turistică a județului Hunedoara (DGAMPT Hunedoara), atât prin intermediul unei game variate de pliant, broșuri, reviste și cărți, dar și prin intermediul tehnologiei digitale, disponibilă în mai multe limbi de cirulație internaționale în cadrul aplicației ”Enjoy Hunedoara” dezvoltată de DGAMPT Hunedoara.

Directorul DGAMPT Hunedoara, Radu Barb apreciază că Belgia este o importantă piaţă emiţătoare de turişti, fapt la care se adaugă statutul unic al oraşului Bruxelles ca sediu principal al instituţiilor Uniunii Europene, ceea ce implică în același timp prezenţa unei game vaste de organizaţii, reprezentanţe oficiale naţionale şi regionale, companii multinaţionale sau organizaţii non-guvernamentale care au vizitate și vor vizita ”Salonul Vacanțelor” în perioada 24-27 martie 2022. ”Participarea județului nostru la acest târg important urmărește atragerea unui flux semnificativ de turişti, pe o gamă largă de produse turistice, pornind de la ecoturism, turism activ în natură, agroturism și până la circuite culturale”, a mai precizat Radu Barb.

Participarea DGAMPT Hunedoara este susținută de Consiliul județean Hunedoara.