Concert Ada Milea, spectacole de teatru și concert de pricesne, la început de aprilie, la teatrul din Petroșani

Home Cultură Concert Ada Milea, spectacole de teatru și concert de pricesne, la început de aprilie, la teatrul din Petroșani
Concert Ada Milea, spectacole de teatru și concert de pricesne, la început de aprilie, la teatrul din Petroșani

Primele zile ale lunii aprilie 2022 consemnează o ofertă artistică deosebit de bogată la Teatrul ”I.D. Sîrbu” din Petroșani, unde spectatorii vor avea parte, la finalul acestei săptămâni, de o serie de evenimente cultural-artistice deosebite.

Seria acestor evenimente este deschisă chiar în prima zi a lunii Aprilie (fără păcăleală !) de o întâlnire sub auspiciile muzicii de calitate, în cadrul spectacolului ”Concert’n 2” susținut de Ada Milea împreună cu Bobo Burlăceanu, vineri, 1 aprilie 2022 de la ora 19,00. Prețul unui bilet este de 50 de lei.

Pentru sâmbătă, 2 Aprilie 2022, de la ora 18.00, este programată premiera oficială a spectacolului „Viața e vis” de Pedro Calderon de la Barca. Spectacolul este regizat de Tudor Antofie, un viitor regizor, care a ales scena teatrului petroșenean pentru a-și susține astfel examenul de licență. Tudor Antofie este absolvent al Universității Babeș Bolyai, Facultatea de Teatru și Film, la clasa coordonată de conferențiar universitar doctor Gelu Badea, unul dintre regizorii care au pus în scenă numeroase spectacole teatrale la Petroșani.

„Viața e vis” este considerată cea mai reprezentativă piesă a teatrului calderonian. Spectacolul  a avut premiera la Madrid în 1635. În acea perioadă, montările în capitala Spaniei au avut loc în terase deschise dreptunghiulare, înconjurate de case cu balcoane.  Această lucrare este un exemplu clasic de dramaturgie barocă, dominată de teme filosofice și deliberări despre viață.

Regizorul Tudor Antofie spune că în timpul spectacolului, unele personaje apar în diferite deghizări cu scopul de a spori incertitudinea spectatorului cu privire la evenimente care sunt reale și care sunt eterice. „Un vis ciudat ne trage în adâncurile lui din când în când. Controlându-l parțial, fără posibilitatea trezirii, trăim iubiri și coșmaruri neînțelese până la capăt. Cum altfel să le înțelegi dacă nu privindu-te-n oglindă. Prins din leagăn într-o carceră, protagonistul caută continuu, prin  poezia discursului, sensul propiei vieți. În final, cu ce se poate să asemene un închis libertatea, decât cu un vis?” , spune tânărul regizor Tudor Antofie.

Din distribuția acestui spectacol fac parte: Alexandru Cazan, Gheorghe Stoica, Sergiu Fîrte, Corina Vișinescu, Simona Codreanu, Laurențiu Vlad, Daniel Cergă, Alexandru Mihai, Izabela Badovics.

Prețul unui bilet este de 25 sau 30 de lei, în funcție de categoria locului.

Duminică, 3 Aprilie 2022, de la ora 12.00, cei mici și nu numai, sunt invitați din nou la teatru, în lumea poveștilor. Echipa teatrului din Valea Jiului a pregătit pentru ei spectacolul „Mica Sirenă” după H.C. Andersen, într-un spectacol pus în scenă de Dani Mirea.

Mica Sirenă este povestea unei sirene care s-a îndrăgostit de un tânăr prinţ pe care l-a salvat din valuri în timpul unui naufragiu. Pentru a putea fi alături de alesul inimii sale, Mica Sirenă îşi vinde părul frumos, îşi pierde graiul, iar în locul cozii de pește primeşte picioare. Peripeţiile sirenei dar și a celorlalte personaje le puteți vedea dacă vă rezervați un loc în sala de spectacole a Teatrului ”I.D. Sîrbu”.

Din distribuție fac parte: Corina Vișinescu, Nicoleta Niculescu, Sergiu Fîrte, Dorin Ceagoreanu, Alexandru Cazan, Izabela Badovics, Simona Codreanu și Gheorghe Stoica.

Prețul unui bilet este de 8 lei pentru copii și de 10 lei pentru adulții însoțitori.

Tot duminică, 3 aprilie 2022, dar de la ora 17,00 Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” Petroșani găzduiește Concertul de Pricesne intitulat „Veniți creștini la rugăciune”.

Concertul este organizat de Centrul de Cultură și Artă a Județului Hunedoara, cu binecuvântarea Preafințitului Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedorei și cu sprijinul Consiliului județean Hunedoara. În cadrul acestui spectacol pe scenă vor urca Mariana Anghel, Ionuț Fulea, Marcel Anghel și grupul vocal „Anghelos” dirijat de Traian Stoiță.

Accesul publicului la acest eveniment este liber dar se face doar pe bază de invitație. Cei interesați pot intra în posesia invitațiilor de la Agenția Teatrului.