Accident cu final tragic la rafting pe Defileul Jiului

Home Stiri la zi Accident cu final tragic la rafting pe Defileul Jiului
Accident cu final tragic la rafting pe Defileul Jiului

O partidă de rafting desfășurată sâmbătă, 2 aprilie 2022 pe râul Jiul s-a încheiat tragic după ce un bărbat de 35 de ani a decedat, după ce barca în care se afla, alături de alte 7 persoane, s-a răsturnat în apele învolburate din Defileul Jiului, în zona Pietrele Albe, la 13 km de municipiul Petroșani.

Echipaje de pompieri de la Detașamentul din Petroșani al ISU Hunedoara și de la ISU Gorj, dar și mai multe ambulanțe medicale și echipaje speciale de intervenție au fost mobilizate la fața locului, într-o intervenție specială contra-cronometru de căutare-salvare a persoanelor aflate în dificultate pe râul Jiu.

Reprezentanții ISU au precizat că un număr de 21 de persoane aflate în 3 bărci care făceau rafting pe râul Jiu au fost implicate în acest incident. Una dintre bărci s-a răsturnat din cauza curenților foarte puternici și, dintre cei 8 ocupanți ai acesteia, un bărbat a fost găsit în stop cardio-respirator, iar o femeie a fost găsită de pompieri în stare hipotermică. Eforturile de resuscitare a bărbatului de 35 de ani nu au dat rezultat și, din păcate, salvatorii au fost nevoiți să constate decesul acesteia. Femeia de 35 de ani a fost transportată, în stare de hipotermie la Spitalul de Urgență din Petroșani. Celelalte 19 persoane participante la cursa de rafting sunt în prezent în evaluare medicală.

La fața locului s-au deplasat și reprezentanți ai Poliției, în acest caz fiind deschis și un dosar penal pentru cercetarea acuzelor care au condus la producerea acestui tragic accident.