”Lira cu Briliante” răsună de Florii, la Petroșani

Home Educație ”Lira cu Briliante” răsună de Florii, la Petroșani
”Lira cu Briliante” răsună de Florii, la Petroșani

Apreciat eveniment artistic destinat tinerilor talentați în domeniul muzicii populare, ușoare și instrumentale, Festivalul Național ”Lira cu briliante” face parte din seria evenimentelor cultural-artistice din Valea Jiului ce poartă amprenta remarcabilei familii de dascăli Tiberiu și Jana Coconeț, ale căror preocupări pentru formarea și promovarea tinerilor talentați în domeniul artelor spectacolului este cunoscută și recunoscută nu doar la nivelul Văii Jiului.

Aflat în fața ediției cu numărul cinci, Festivalul ”Lira cu briliante” se va desfășura anul acesta la Petroșani, în zilele de 16 și 17 aprilie, într-un concurs artistic maraton, dublat de recitaluri excepționale ale membrilor juriului. Evenimentul este organizat de Asociația Culturală Lirica Petroșani în parteneriat cu Clubul Copiilor și Elevilor Valea Jiului, cu sprijinul Consiliului local și Primăriei municipiului Petroșani. Inițiatorul acestui proiect, prof. Tiberiu Coconeț, care este de altfel directorul festivalului și președinte al juriului, spune că acest festival are drept scop promovarea calităților vocale ,interpretative, artistice și creativ-muzicale ale tuturor artiștilor care s-au înscris și care vor urca pe scena de la Petroșani pentru a confirma aceste valori.

Organizatorii precizează că și în acest an festivalul se bucură de un interes deosebit, pe lângă numeroși tineri talentați care vin din toată Valea Jiului și din alte localități hunedorene, anunțându-și participarea concurenți din Corabia (jud. Olt), Alba Iulia, Cluj Napoca, Sibiu și chiar din Republica Moldova.

Ca de fiecare dată, Festivalul ”Lira cu briliante” are parte de un juriu de excepție, prezidat de prof. Tiberiu Coconeț, din care vor mai face parte reprezentanți ai catedrei muzicale și artiști remarcabili ai scenei românești, precum Lili Lascău, Rodica Popa Comăniciu, Andrea Silochi, Maria Cioica, Maria Dan Păucean, Gabriela Coconeț sau actorul Mihai Sima și fiul acestuia, Tudor Sima (membru consultativ al juriului copiilor). Invitat de onoare ale ediției din acest an a festivalului ”Lira cu Briliante” este cunoscutul și apreciatul rapsod al cântecului popular românesc Robert Târnăveanu.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 16 aprilie respectiv duminică, 17 aprilie, de la ora 10,00 la sala Teatrului ”I. D. Sîrbu” din Petroșani, având în vedere că locul în care acesta se desfășura de obicei (sala de marmură a Primăriei municipiului Petroșani) este acum în reparații.

Intrarea este liberă.