Lucrările pentru modernizarea Liceului Tehnologic ”Retezat” din Uricani avansează în ritm susținut

Home Administrație Lucrările pentru modernizarea Liceului Tehnologic ”Retezat” din Uricani avansează în ritm susținut
Lucrările pentru modernizarea Liceului Tehnologic ”Retezat” din Uricani avansează în ritm susținut

Unul dintre cele mai importante proiecte de investiții care se se derulează, în prezent, pe raza orașului Uricani, vizează reabilitarea, modernizarea și dotarea integrală a spațiului care adăpostește Liceul Tehnologic ”Retezat”, cea mai mare unitate de învățământ din localitate.

Primarul orașului Uricani, Dănuț Buhăescu, care urmărește în mod constant, modul în care se derulează acest proiect de investiții, spune că lucrările avansează în ritm susținut, conform graficului stabilit împreună cu antreprenorul desemnat în vederea implementării acestui proiect. ”Se apropie deja de finalizare tot ceea ce înseamnă lucrări de modernizare la etajul al doilea de la Liceul Tehnologic “Retezat“. Iar acest lucru înseamnă, printre altele, înlocuirea ferestrelor cu ferestre fonoizolatoare și tâmplărie din PVC, refuncționalizări de spaţii, modernizarea grupurilor sanitare și realizarea de grupuri sanitare suplimentare, înlocuirea instalațiilor electrice, sanitare şi termice, înlocuirea ușilor interioare, modernizarea finisajelor – pardoseli și pereți, a tavanelor și corpurilor de iluminat, instalarea de sisteme de stingere/ detecție a incendiilor și de supraveghere video, crearea de facilități pentru persoane cu dizabilități locomotorii, dotarea cu mobilier și materiale didactice ș.a.m.d.”, a declarat primarul Dănuț Buhăescu.

Lucrările prevăzute în proiectul de reabilitarea, modernizare și dotare a Liceului Tehnologic ”Retezat” Uricani sunt însă mult mai ample, cuprinzând practic întreaga clădire a acestuia, dar și terenul de sport, inclusiv curtea școlii, unde sunt prevăzute, printre altele, refacerea anvelopei termoizolante, amenajări exterioare – împrejmuirea terenului de sport, modernizarea tribunelor și a suprafeței de joc.

În plus, după cum precizează primarul Dănuț Buhăescu, acest proiect are și o componentă urbană, care vizează reabilitarea parcului din zona Primăriei orașului Uricani şi al Poliţiei Uricani, la care, de asemenea, lucrările se află deja într-un stadiu avansat de execuție. ”Aici se vor amenaja trei locuri de joacă pentru copii, se vor realiza alei pietonale, se vor amplasa pergole, bănci și coșuri de gunoi, vor avea loc diferite reparaţii etc. Vorbim despre un proiect integrat, pe care am reușit să-l accesăm în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020 pe așa-numitele programe de regenerare urbană. Important este că reușim, prin acest proiect, să asigurăm condiții optime pentru educație elevilor care învață la această unitate de învățământ reprezentativă din orașul Uricani. Pentru că eu cred că fiecare copil din comunitatea noastră merita să învețe în condiții de nivel european și facem tot ceea ce depinde de noi, ca administrație locală, pentru a le asigura astfel de condiții”, a mai spus primarul Dănuț Buhăescu.

Pentru toate aceste investiții, municipalitatea de la Uricani are la dispoziție fonduri europene în valoare totală de 10,88 milioane lei, din care 10,66 milioane lei reprezintă finanţarea nerambursabilă, asigurată prin programul Regio -POR 2014-2020, Axa prioritară 13 – Sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii. Durata de implementare a acestui proiect este de 32 de luni.

Primarul orașului Uricani, Dănuț Buhăescu reamintește că, tot aici, a fost demarat deja un alt proiect care presupune investițiile necesare pentru transformarea clădirii fostei popicării din vecinătatea Liceului Tehnologic ”Retezat” în atelier-școală ale acestei instituții de învățământ, dar și dotarea corespunzătoare acestuia.