Vulcanul dă startul petrecerilor în stradă din 2022, în cinstea zilei de 1 Mai

Home Stiri la zi Vulcanul dă startul petrecerilor în stradă din 2022, în cinstea zilei de 1 Mai
Vulcanul dă startul petrecerilor în stradă din 2022, în cinstea zilei de 1 Mai

Vulcănenii vor avea parte, la final de aprilie și început de mai, de trei zile de petrecere, cu mici și bere, dar și cu cântec, joc și voie bună. Primarul municipiului Vulcan, Cristian Merișanu spune că acesta este doar primul eveniment de acest fel găzduit în municipiul din centrul Văii Jiului în acest an, fiind de altfel prima petrecere în stradă din anul 2022 care se organizează în Valea Jiului.

”Cetățenii municipiului Vulcan și ai Văii Jiului, pe care-i așteptăm să vină la petrecerea în cinstea Zilei de 1 Mai alături de noi, aveau nevoie și de un astfel de eveniment, după doi ani de restricții impuse de pandemie. Timp de trei zile, respectiv de vineri, 29 aprilie și până duminică, 1 Mai, pe Bulevardul Mihai Viteazu va avea loc o mare petrecere, așa cum ne aducem aminte că oamenii obișnuiau să se întâlnească în cinstea zilei de 1 Mai – Ziua Muncii. Pe bulevard vor fi amplasate tarabe cu produse specifice, inclusiv sau mai ales terase cu mici la grătar și bere la halbă, iar pe scena amplasată în fața cinematografului vor concerta o seamă de artiști locali și îndrăgiți soliști de muzică populară invitați de organizatorii acestui eveniment”, a declarat Cristian Merișanu, primarul municipiului Vulcan.

Pe scena în aer liber de la Vulcan vor evolua tineri talentați din toată Valea Jiului, din cadrul Ansamblurilor conduse de prof. Tiberiu Coconeț (Asociația Lirica din Petroșani) și de la clasa de canto a prof. Simona Ionașc de la Clubul copiilor și elevilor, în cadrul unor concerte-maraton care se vor întinde pe câteva ore. Vineri, 29 aprilie 2022, vor concerta la Vulcan și apreciații rapsozi populari Andrei Calotă, Cornel Todea și Leo Cozma, reprezentanți de seamă ai cântecului folcloric din Valea Jiului, iar programul zilei se va încheia cu un concert extraordinar susținut de Nicu Paleru.  Sâmbătă, 30 aprilie 2022, petrecerea continuă la Vulcan pe acordurile muzicii populare, în interpretarea rapsozilor Teodora Filip, Felician Nicola și Suzana Toader, iar spectacolul este încununat de un recital extraordinar al îndrăgitei trupe ”Color” din Vulcan, al cărei repertoriu a însoțit petrecerile vulcănenilor (și nu numai) vreme de 45 de ani. În fine, duminică, 1 Mai, de Ziua Muncii, cei mai talentați tineri artiști ai Văii Jiului vor concerta în deschiderea recitalului extraordinar pe care-l va susține la Vulcan, Ciprian Roman, un nume de referință al muzicii populare hunedorene și îndrăgit solist de folclor din România.

Evenimentul de la Vulcan este organizat, în regie proprie, de către o firmă de impresariat artistic, fără a implica din partea autorităților administrației locale alte costuri, decât punerea la dispoziție a spațiului necesar bunei desfășurări a acestui eveniment menit să readucă în atenția vulcănenilor frumusețea petrecerilor de odinioară care marcau Ziua Muncii.