Debut excelent în sezonul cald pentru Sarmizegetusa Regia

Home Reportaj Debut excelent în sezonul cald pentru Sarmizegetusa Regia
Debut excelent în sezonul cald pentru Sarmizegetusa Regia

Noul sezon turistic de vară s-a deschis pe data de 1 Mai și în situl istoric de la Sarmizegetusa Regia. Capitala străveche a Daciei a îmbrăcat deja o frumoasă ținută verde, spre satisfacția vânătorilor de fotografii care au de pe acum ocazia de a imortaliza vestigiile dacice din Munții Orăștiei în cadre impresionante, dar și spre bucuria iubitorilor de natură care se pot bucura aici de tihna unei plimbări liniștite, la umbra copacilor seculari care înconjoară acest important obiectiv turistic al județului Hunedoara și al României.

Numai în prima zi a lunii mai, la Sarmizegetusa Regia au fost prezenți peste 1000 de vizitatori. Aceștia au avut parte și de o zi superbă, cu o vreme numai bună pentru vizitarea, pe îndelete, a ruinelor din Capitala Daciei preromane. Surpriza pregătită de către administratorul sitului – Direcția Generală de Administrare Monumente și Promovare Turistică (DGAMPT) a județului Hunedoara – celor care au ales această destinație de 1 mai a inclus tururi ghidate gratuite, oferite de specialiști ai instituției pe toată durata zilei. În plus, turiștii s-au bucurat și de program prelungit, care va rămâne stabilit zilnic între orele 09:00 și 20:00 până la finalul lunii septembrie.

Reprezentanții DGAMPT Hunedoara transmit tuturor celor care vor să descopere locul unde s-au scris primele file din istoria noastră să viziteze, fără ezitare, Cetatea Sarmizegetusa Regia, obiectiv turistic înscris în Patrimoniul Universal UNESCO.