Drumul județean spre Lacul Cinciș revine în administrarea Consiliului Județean Hunedoara

Home Administrație Drumul județean spre Lacul Cinciș revine în administrarea Consiliului Județean Hunedoara
Drumul județean spre Lacul Cinciș revine în administrarea Consiliului Județean Hunedoara

Debutul sezonului turistic de vară (re)aduce în atenția situația din zona turistică a lacului Cinciș, una dintre cele mai apreciate zone de picnic din județul Hunedoara unde turiștii sunt nevoiți să înfrunte dificultăți serioase legate de accesul rutier în zonă. Consiliul județean Hunedoara a atenționat și în cursul anului trecut Primăria Comunei Teliucu Inferior asupra situației DJ 687D, aflat într-o stare de degradare ce pune în pericol siguranța rutieră și constituie un obstacol în calea dezvoltării turismului în zonă.

”După cum știți, de mai bine de patru ani, drumul care asigură accesul spre una dintre cele mai frumoase zone ale județului Hunedoara, Lacul Cinciș, se află într-o stare de degradare accentuată, urmare a lucrărilor de extindere a rețelelor de utilități derulate de Primăria Teliucu Inferior. Noi, Consiliul Județean Hunedoara, am acceptat să transmitem în administrarea primăriei acest sector, tocmai pentru a susține programele de infrastructură locală. Însă, era obligația administrației locale să întrețină acest drum, pentru că răspunderea îi aparține în totalitate. Din păcate, nu a fost așa, iar pentru disconfortul creat, le cerem scuze hunedorenilor!” a declarat Costel Avram, administratorul public al CJH.

Acesta a fost astăzi, din nou, în teren, împreună reprezentanți din cadrul Serviciului Administrare Drumuri din cadrul Consiliului Județean Hunedoara și cu primarul comunei Teliucu Inferior, Daniel Pupeză, pentru a verifica starea sectorului de drum județean DJ 687D. În urma acestei vizite în teren, s-au stabilit măsuri urgente care vizează asigurarea stării de viabilitate a DJ 687D Teliucu Inferior – Cinciș Cerna – Toplița – Hășdău – Lunca Cernii de Jos – Lunca Cernii de Sus – lim. jud. Caraș Severin, km 3+350 – km 10+100 care, din ianuarie 2018, se află în administrarea comunei Teliucu Inferior.

Astfel, Primăria Comunei Teliucu Inferior se obligă să readucă sectorul de drum DJ 687D pe care îl are în administrare, la starea inițială, cea dinaintea începerii lucrărilor la infrastructura de utilități. După recepția lucrărilor, drumul va fi transmis în administrarea Consiliului Județean Hunedoara. În vederea recepționării lucrărilor de infrastructură derulate de Primăria Teliucu Inferior, dar și pentru predarea sectorului de drum către Consiliul Județean Hunedoara, administrația locală se obligă ca, până la data de 31 mai 2022, să efectueze lucrări de readucere la starea inițială. Ulterior, Consiliul Județean Hunedoara, ca administrator al drumului, va executa lucrări de întreținere și reparații.

”Imediat după ce sectorul de drum va fi transmis în administrarea CJ Hunedoara, vom demara lucrări de întreținere necesare asigurării unui trafic sigur! Sectorul de drum DJ 687D, pe primii 15 kilometri va fi reabilitat integral prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, valoarea proiectului fiind de aproape 30 de milioane de lei. Dragi hunedoreni, problemele de pe acest drum vor dispărea în curând! Aveți încredere în Consiliul Județean Hunedoara!”, a mai declarat Costel Avram.