Expoziție de artă plastică cu scop caritabil la Muzeul Mineritului din Petroșani

Home Cultură Expoziție de artă plastică cu scop caritabil la Muzeul Mineritului din Petroșani
Expoziție de artă plastică cu scop caritabil la Muzeul Mineritului din Petroșani

Sâmbătă, 14 mai 2022, în avanpremiera evenimentului public național ”Noaptea Muzeelor”, Muzeul Mineritului din Petroșani este gazda unui alt eveniment cultural de excepție. Acesta este prilejuit de o expoziție personală a artistului plastic Lili Rub din Petroșani, în care aceasta aduce în atenție cele mai noi creații ale sale realizate de la revenirea sa în Valea Jiului.

Absolventă a Universității de Arte Plastice București, Lili Rub este unul dintre cei mai talentați pictori ai generației sale, fapt care este confirmat o dată în plus de lucrările care vor fi urcate pe simezele de la Muzeul Mineritului din Petroșani. Expoziția, intitulată ”Conflict”, urmează să fie vernisată sâmbătă, 14 mai 2022 la ora 16,00 și are un scop caritabil întrucât, potrivit artistei, toate fondurile rezultate din vânzarea tablourilor expuse în această expoziție vor fi donate unor familii de refugiați din Ucraina care trăiesc drama războiului și care și-au găsit un loc de refugiu în România.

Expoziția ”Conflict” a artistului plastic Lili Rub este organizată de Primăria municipiului Petroșani, iar accesul publicului este gratuit și binevenit.

În plus, cei care vor veni la acest eveniment (dar nu numai aceștia) vor avea ocazia de a vizita gratuit și Muzeul Mineritului, respectiv Muzeul Muntelui, deoarece Muzeul Mineritului din Petroșani își deschide porțile sâmbătă, de la ora 18.00, pentru evenimentul intitulat ”Noaptea Muzeelor” și va rămâne deschis publicului larg până la ora 2.00 noaptea.