Un tânăr care citește, va fi un adult care gândește !

Home Educație Un tânăr care citește, va fi un adult care gândește !
Un tânăr care citește, va fi un adult care gândește !

Un tânăr care citește, va fi un adult care gândește ! Pornind de la adevărul incontestabil al acestui precept, în zona din imediata vecinătate a intrării principale în curtea Colegiului Național Pedagogic „Regina Maria” din Deva a fost deschisă o Bibliotecă publică stradală.

Biblioteca stradală de la Colegiul „Regina Maria” oferă acces liber tuturor doritorilor de lectură și este amenajată în baza parteneriatului dintre Colegiul Național Pedagogic și Organizația Nonprofit „Illinois Romanian American Community” din S.U.A, cu scopul promovării educației și a valorilor culturale. Cu acest prilej, biblioteca stradală deveană a fost înregistrată și în baza de date ”Little Free Library”.

Invitat la inaugurare, prefectul Călin Petru Marian i-a felicitat pe inițiatori și i-a îndemnat pe elevii școlii, aflați și ei la acest frumos eveniment, să considere lectura cărților tipărite o posibilitate de a acumula informații și cunoștințe într-un mod apropiat, plăcut și interesant. „Este un pas important spre normalitate. Normalitatea de a ține o carte în mână și de a citi pentru a deveni mai bun. Îi îndemn și pe alți profesori să amenajeze asemenea biblioteci și în alte școli din județul nostru” – a spus Călin Petru Marian.