Cele mai iubite mașini de altădată vor fi expuse la Shopping City Deva, în cadrul evenimentului Retrofestival AUTO

Home Stiri la zi Cele mai iubite mașini de altădată vor fi expuse la Shopping City Deva, în cadrul evenimentului Retrofestival AUTO
Cele mai iubite mașini de altădată vor fi expuse la Shopping City Deva, în cadrul evenimentului Retrofestival AUTO

Inconfundabilele automobile care au scris istorie, Rolls Royce, Jaguar, Dacia și multe altele pot fi admirate, în weekendul 25-26 iunie, la Shopping City Deva, în cadrul expoziției Retrofestival AUTO. Vizitatorii vor avea ocazia să descopere, în parcarea centrului comercial, zeci de modele de mașini retro din colecțiile unor pasionați de mașini vintage din Hunedoara și județele învecinate. Mai mult, cei interesați pot afla detalii tehnice și curiozități istorice despre exponate chiar Alin-Alexandru Ionescu (Mașinistul), jurnalist și creator digital de povești despre istoria mobilității. Accesul la eveniment este gratuit.

Participanții vor putea să admire de aproape mașini de legendă precum:

  • Rolls-Royce Silver Cloud I SIAM LWB din 1958, un prestigios automobil de lux, cu caroserie specială Hooper, produs în doar 4 exemplare.
  • Jaguar XK150 din 1958, un elegant roadster britanic, ultima evoluție a seriei „XK” de mașini sport care au revoluționat motorsportul mondial.
  • Oldsmobile Delta 88 din 1973, un adevărat muscle car american, cu motor V8 de 7,5 litri, care produce un sunet cutremurător.
  • Mercedes-Benz 170D din 1951, unul dintre primele automobile din istorie care au fost echipate cu motor diesel.
  • Dacia 1300, automobilul care a pus România pe roți. Este una dintre cele mai populare mașini clasice din țară, ce reușește de fiecare dată să pună un zâmbet pe chipurile celor cărora le amintește de copilărie sau de tinerețe.
  • Volkswagen Beetle, un automobil emblematic, foarte iubit de publicul larg, produs în peste 21 de milioane de exemplare între 1938 și 2003.

Evenimentul se adresează celor mici și celor mari deopotrivă, iar fotografiile sunt încurajate.