Județul Hunedoara, reprezentat la vârful conducerii Comitetelor de Masiv din Grupele de munți de pe raza județului Hunedoara

Home Administrație Județul Hunedoara, reprezentat la vârful conducerii Comitetelor de Masiv din Grupele de munți de pe raza județului Hunedoara
Județul Hunedoara, reprezentat la vârful conducerii Comitetelor de Masiv din Grupele de munți de pe raza județului Hunedoara

Județul Hunedoara este reprezentat la vârful conducerii Comitetului de Masiv din Grupa de Munți a Banatului și Poiana Rusca, dar și în cel al Comitetul de Masiv al Munților Retezat.

În cadrul primei reuniuni a Comitetului de Masiv din Grupa de Munți a Banatului și Poiana Rusca, desfășurată, în data de 23 iunie, la Reșița, la sediul Consiliului Județean Caraș-Severin, vicepreședintele Consiliului Județean Hunedoara, Ion Bădin, a fost numit în funcția de vicepreședinte al acestei structuri care se va ocupa cu dezvoltarea de politici montane durabile în zona aflată în jurisdicția sa. În funcția de președinte al Comitetului a fost numit Romeo-Dan Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin. Din conducerea acestui for vor mai face parte, ca membrii ai comisiei tehnice și alți demnitari, printre care se numără și primarul comunei Dobra, Ovidiu Iosif Pădurean.

Comitetul de Masiv din Grupa de Munți a Banatului și Poiana Ruscă are în responsabilitate Munții Poiana Ruscă, Semenic, Almăjului, Aninei, Locvei, Dognecea cu toate comunitățile aflate în acest areal.

De asemea, așa cum am mai informat, în 22 iunie, la Sălașu de Sus, a fost aleasă și conducerea Comitetului de Masiv din grupa de Munți Retezat-Godeanu (care cuprinde munții Retezat, Godeanu, Țarcu, Muntele Mic, Cernei, Mehedinți, Vâlcan). În funcția de președinte a fost desemnat Ovidiu Bodean, șeful Serviciului Public Județean Salvamont Hunedoara, instituție subordonată Consiliului județean Hunedoara.

Recent, la Alba-Iulia, s-a desfășurat de asemenea  ședința Comitetului de Masiv din grupa de Munți Apuseni (cu Munții Bihor, Gilău, Vlădeasa, Muntele Mare, Găina, Codru-Moma, Pădurea Craiului, Plopiș, Meseș, Trascău, Metaliferi, Zarand). Consiliul Județean Hunedoara este reprezentat în comisia tehnică a acestui comitet de către vicepreședintele Alin Țambă..

Reuniunile Comitetelor de Masiv au fost organizate de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și Agenția Națională a Zonei Montane, cu sprijinul autorităților județene.