Reparații pe DJ 687E între Hunedoara și Teliucu Inferior

Home Administrație Reparații pe DJ 687E între Hunedoara și Teliucu Inferior
Reparații pe DJ 687E între Hunedoara și Teliucu Inferior

Au început lucrările de reparaţii (prin turnare de covor asfaltic) pe drumul judeţean 687 E care leagă municipiul Hunedoara de localitatea Teliucu Inferior. Lucrările se vor desfăşura în ritm susţinut iar în zonele în care se intervine, pe durata efectivă a lucrărilor, se circulă alternativ pe un singur sens (circulaţia fiind dirijată cu piloţi de trafic). Drumarii atrag atenția şoferilor să circule cu atenţie sporită pe acest tronson de drum în lucru şi să respecte semnalizările.

Lucrările sunt realizate în cadrul programului de reparații și reabilitări de drumuri județene, derulat de Consiliul județean Hunedoara. Primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu se arată și el mulțumit de acest proiect, considerând că drumul dintre Hunedoara și Teliuc necesita reparații și mulțumește administrației județene pentru că a dispus finanțarea de urgență a acestui proiect. „Aşa cum Primăria Hunedoara a fost cea care a primit, în ultima vreme, numeroase sesizări despre starea drumului spre Peştişu Mic, s-a întâmplat şi în cazul drumului spre Teliuc. Ambele drumuri sunt în administrarea Consiliului Judeţean. De fiecare dată când cineva care, probabil, nu ştia că Primăria nu poate interveni pe drumurile judeţene, spuneam că vom duce mai departe doleanţa respectivă. Şi chiar am făcut acest lucru. Am avut şi şansa de a avea la conducerea CJ Hunedoara persoane receptive la problemele hunedorenilor. Drumul spre Peştiş a fost reparat luna trecută. Nu va dura mult şi va fi reparat tot prin turnare de covor asfaltic şi drumul spre Teliuc. Le mulţumesc domnilor Laurenţiu Nistor – preşedintele Consiliului Judeţean şi Costel Avram – administrator public al instituţiei amintite pentru că au reuşit să introducă pe lista de reparaţii urgente şi aceste drumuri, în condiţiile în care CJ Hunedoara trebuie să se îngrijească de peste 1.400 de kilometri de drumuri judeţene şi mai are acum de implementat şi un proiect important de infrastructură – Culoarul Mureş – Nord”, a declarat primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.

În ceea ce privește continuarea acestui drum, pe segmentul ce trece pe raza comunei Teliucu Inferior, în jurul barajului de la Cinciș, autoritățile județene spune că el va intra, la rândul său, într-un program de reabilitare, imediat după ce va fi preluat înapoi de la Primăria Teliuc. Administrația locală a acestei localități a preluat acest sector de drum județean în administrare, pentru a putea executa lucrări de introducere a rețelelor de apă și canalizare pe raza comunei și, după cum apreciază Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara, are acum obligația de a readuce carosabilul la starea inițială, pentru ca drumul să poate fi preluat din nou în administrarea CJH.

Consiliul județean Hunedoara are în vedere, în acest an și asfaltarea altor sectoare de drumuri județene, dar și o serie de investiții noi în reabilitarea și modernizarea unor drumuri județene. Administratorul public al CJH, Costel Avram arată că, doar în ultima ședință a forului legislativ județean a fost adoptat un nou proiect în acest sens care vizează finanțarea investițiilor pentru continuarea lucrărilor de modernizare la DJ 709F, în masivul Parâng, a DJ 687F, spre comuna lelese din Ținutul Pădurenilor și a DJ 687E, drumul spre Poienița Voinii, satul natal al marelui interpret Drăgan Muntean.