Competiție șahistă la mare înălțime la ”Cupa Parângul Mic”

Home Stiri la zi Competiție șahistă la mare înălțime la ”Cupa Parângul Mic”
Competiție șahistă la mare înălțime la ”Cupa Parângul Mic”

Peste 100 de iubitori ai șahului au urcat, la finalul săptămânii trecute, în stațiunea Parâng din Petroșani pentru a lua parte la competițiile celei de-a treia edițiia ”Cupei Parângul Mic” la șah, eveniment organizat de Asociația Sportivă ”Noroc Bun” condusă de pasionatul antrenor de șah Alin Elvis Apostu, și găzduită la Cabana ”La Mario”

Evenimentul a fost unul la înălțime, atât la propriu cât și la figurat, partidele de șah desfășurându-se la cota de altitudine de 1750 metri, iar între cei 34 de sportivi veniți de la cluburile de profil din Brașov, Pitești, Deva, Tg. Jiu, Timișoara, Arad, București, Caransebeș, Craiova, Lupeni, Petrila, Lonea și Petroșani, s-au  numărat și doi șahiști de talie mondială. De altfel, acesta este și motivul pentru care organizatorii apreciază că ediția din acest an a ”Cupei Parângul Mic” la șah a fost cea mai puternică ediție de până acum, ținând cont că la start au fost prezenți cei doi participanți la Campionatul Mondial din Batumi, Rareș Apostu și Flavia Sida, care este deja campioană mondială școlară la doar 7 ani.

Cu partide derulate în sistem elvețian open, cu 6 runde și ritm de joc 15+3, turneul de șah din Parâng a fost deosebit de disputat, în final câștigător al acestei ediții dovedindu-se a fi Vișoescu Alexandru-Bogdan din Brașov.

Dacă sportul minții a fost punctul central de atracție al acestui eveniment, de o atenție aparte s-au bucurat și evenimentele conexe pe care gazdele le-au oferit participanților, de la distracțiile de cabană și drumețiile de munte pe crestele Parângului, până la zborul cu parapanta în tandem cu legendarul sportiv al Parângului, Toma Coconea, zbor care a fost oferit unuia dintre participanți de către antrenorul Alin Elvis Apostu, care a dorit astfel să macheze aniveresarea celor 10 ani de când a îmbrățișat cariera de antrenor sportiv la șah.

Într-un final fericit, pentru toți participanții au fost înmânate diplome, cupe și medalii, dar și cadouri oferite din partea sponsorilor competiției: Sifon Petrila și patiseria Pan de Vida. Iar cele mai frumoase momente ale ediției din acest an au fost imortalizate în frumoase imagini de fotograful Țipter Napoleon și consemnate, ca atare, în presa locală.

Foto: Napoleon Țipțer