Sărbătoarea ”Turnului Crivadiei” de la Bănița se reprogramează pentru joi, 8 septembrie

Home Stiri la zi Sărbătoarea ”Turnului Crivadiei” de la Bănița se reprogramează pentru joi, 8 septembrie
Sărbătoarea ”Turnului Crivadiei” de la Bănița se reprogramează pentru joi, 8 septembrie

Anunțată inițial pentru vineri, 2 septembrie 2022, sărbătoarea organizată de Primăria și Consiliul local al comunei Bănița la ”Turnul medieval” de la Crivadia a fost reprogramată pentru joi, 8 septembrie 2022.

Decizia organizatorilor vine ca urmare a prognozei meteorologice nefavorabile desfășurării evenimentelor publice în aer liber, comuna Bănița aflându-se pe tot parcursul zilei de 2 septembrie, sub ”Cod portocaliu” de ploaie.

”Noi ne-am propus ca această sărbătoare, care se află la prima sa ediție anul acesta, să fie un eveniment memorabil pentru toți cei care ne vor fi alături. Nu putem însă garanta acest lucru pe o vreme nefavorabilă. Iată de ce am luat decizia de a reprograma acest eveniment pentru ziua de joi, 8 septembrie 2022, într-o zi de mare sărbătoare creștină. Rămâne însă la fel de valabilă invitația noastră către toți cei care vor dori să participe la ceremoniile de la Turnul de la Crivadia, de a ne fi alături, pentru a cunoaște istoria și obiectivele turistice ale comunei Bănița, dar și pentru a petrece împreună câteva ore memorabile”, a declarat Dorin Petru Marc, primarul comunei Bănița.

Ora de desfășurare a evenimentului ”Turnul de cetate Crivadia – Bastion al Civilizației Medievare din Țara Hațegului” rămâne aceeași (ora 18,00), la fel cum și programul evenimentului rămâne neschimbat.

Organizatorii mulțumesc tuturor celor implicați în organizarea acestui eveniment pentru înțelegere.