Istorie și tradiții la Festivalul Cetății Mălăiești de la Sălașu de Sus

Home Cultură Istorie și tradiții la Festivalul Cetății Mălăiești de la Sălașu de Sus
Istorie și tradiții la Festivalul Cetății Mălăiești de la Sălașu de Sus

La Mălăiești, comuna Sălașu de Sus, sâmbătă, 3 septembrie, este a IV-a ediție a „FESTIVALULUI CETĂȚII MĂLĂIEȘTI – ISTORIE ȘI TRADIȚII”.

Deschiderea oficială va avea loc începând cu ora 15, cu parade ale gărzilor, prezentări de arme și demonstrații de luptă.

Tot aici, cei care iubesc istoria dar și activitățile în aer liber vor avea ocazia să tragă cu arcul, să participe activ la atelierele specifice, să afle mai multe despre istoria acestor minunate locuri și să urmărească schimbul gărzilor și spectacolele de dansuri medievale.

Seara va fi animată de un spectacol de muzică populară. Pe scena în aer liber din fața intrării principale în Cetatea Mălăiești vor urca artiști precum: Eugen Pistol, Mihai Petreuș, Nelu Ban Fântână, Petrică Crăciunesc, Mara Andraș, Mara Puica, Bianca Iacoboni și Teodora Petruț. Acompaniamentul muzical va fi asigurat de formația condusă de prof. Ionel Coza.

În plus, turiștii și toți cei care aleg să ia parte la acest eveniment vor putea urmări punerea în scenă a unei legende cu animații și jonglerii cu foc. Cerul Mălăieștiului va prinde culoare la lăsarea întunericului, atunci când un spectacol de artificii va închide ediția a IV-a a „FESTIVALULUI CETĂȚII MĂLĂIEȘTI – ISTORIE ȘI TRADIȚII”.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Hunedoara, prin Direcția Generală de Administrare Monumente și Promovare Turistică Hunedoara, Centrul de Cultură și Artă al Județului Hunedoara în parteneriat cu Primăria și Consiliul local al comunei Sălașu de Sus.