Copiii din Uricani au revenit, cu mic, cu mare, pe băncile școlii

Home Administrație Copiii din Uricani au revenit, cu mic, cu mare, pe băncile școlii
Copiii din Uricani au revenit, cu mic, cu mare, pe băncile școlii

În prima zi de școală a noul an de învățământ 2022-2023, a fost forfotă mare și la Uricani unde în curtea celor două mari unități școlare, Școala gimnazială nr. 2 și Liceul Tehnologic ”Retezat”, dar și la grădinițele din oraș, copiii au venit bucuroși că se pot, în sfârșit, întoarce în bănci, după doi ani în care școlile au avut urșile zăvorâte de pandemie. Cu aceeași bucurie, dar și cu speranța că noul an școlar va fi unul marcat de normalitate, au venit la reîntâlnirea cu elevii și educatorii, învățătorii și profesorii. Acestora li s-au alăturat la festivitățile prilejuite de deschiderea noului an școlar părinți și bunici, dar și reprezentanți ai autorităților publice locale, ai Poliției și Jandarmeriei, precum și ai Bisericii Ortodoxe Române.

În semn de respect pentru cei mai tineri dintre cetățenii orașului Uricani, dar și pentru a semnala faptul importanța pe care Primăria și Consiliul local o acordă sistemului de învățământ din localitate, primarul orașului Uricani, Dănuț Buhăescu a îmbrăcat eșarfa tricoloră. Acesta a fost însoțit, la toate festivitățile de deschidere a noului an de învățământ de viceprimarul Corneliu Braia, de reprezentanți ai Consiliului local și ai Primăriei orașului Uricani.

Primarul Dănuț Buhăescu a arătat, în discursul său, că rămâne un susținător al sectorului educațional din orașul Uricani, pe carer-l consideră unul dintre elementele definitorii din viața acestei comunități locale. ”Atunci când vine vorba despre școală, despre copii și despre educația acestora, nu facem economie și nu facem rabat de la calitate. Așa cum am spus întotdeauna, avem datoria de a face tot ceea ce depinde de noi ca să le asigurăm copiilor noștri celșe mai bune condiții pentru educație, iar propfesorilor cele mai bune condiții pentru a-i îndruma pe copii în actul de educație. La Uricani, am acționat cu responsabilitate în această direcție și nu întâmplător chiar și în prezent, cele mai semnificative investiții publice cu fonduri europene din orașul Uricani au ca destinație școlile și liceul din orașul nostru”, spune Dănuț Buhăescu, primarul orașului Uricani.

Acesta a precizat că, deși aceste proiecte se află în plin proces de implementarem, împreună cu conducerea unităților de învățământ, autoritățile locale de la Uricani au găsit soluții pentru ca lucrările să nu afecteze desfășurarea programului școlar. ”Mulțumesc noii conduceri a școlii uricănene, profesorilor Mihaela Tetileanu – director și Anca Stoi – director adjunct pentru colaborarea pe care am început-o sub cele mai bune auspicii, așa cum sunt convins că se vor derula pe parcursul întregului an școlar și le promit că vor avea în noi un partener dedciat eforetului comun de a-i sprijinii pe elevii din orașul nostru. Le dorim copiilor, profesorilor și părinților un nou an școlar liniștit, plin de satisfacții și rezultate bune la învățătură”, a declarat Dănuț Buhăescu, primarul orașului Uricani.