Opt medalii pentru arcașii români la Campionatul Mondial din Dakota de Sud (SUA)

Home Stiri la zi Opt medalii pentru arcașii români la Campionatul Mondial din Dakota de Sud (SUA)
Opt medalii pentru arcașii români la Campionatul Mondial din Dakota de Sud (SUA)

Delegația României, prezentă la Campionatul Mondial de Tir cu Arcul (proba Field) de la Yankton – Dakota de Sud (SUA), disputat în perioada 03 – 09 octombrie, s-a întors cu o zestre impresionantă de medalii. Bilanțul României la ediția din acest an – 5 medalii de aur, 2 de argint și 1 medalie de bronz.

Lotul României, coordonat de antrenorii Cezar ALEXANDRESCU și Viorel HABIAN, a fost format din Mădălina AMĂISTROAIE, Beatrice MIKLOS, Mario ȚÎMPU, Andreea ALBU, Rareș ALEXANDRESCU, Elena TOPLICEANU și Adrian VLASE.

Echipa pentru proba de Field presupune participarea unui arc olimpic, a unui arc compound și respectiv arc barebow. Așadar, echipa feminină U21 a României, formată din Andreea ALBU (compound), Beatrice MIKLOS (olimpic) și Elena TOPLICEANU (barebow), s-a impus în față selecționatei Statelor Unite ale Americii, câștigând primul aur.

Echipa masculină U21, formată din Rareș ALEXANDRESCU (compound), Mario ȚIMPU (olimpic) și Adrian VLASE (barebow) a dublat performanța de aur a fetelor, învingând de asemenea selecționata similară a SUA.

Totodată, echipele mixte U21 și-au adjudecat două titluri mondiale. Astfel, Elena TOPLICEANU și Adrian VLASE s-au impus în finala probei la arc barebow, iar Andreea ALBU și Rareș ALEXANDRESCU au învins formațiile Canadei și SUA pentru câștigarea aurului. La proba olimpică U21, Beatrice MIKLOS și Mario ȚÎMPU au obținut medalia de bronz, dătătoare de speranțe, urcând pe podium alături de puternicele formații ale Franței și Italiei, locurile 1 și 2.

Nu în ultimul rând, un rezultat excelent a obținut Adrian VLASE în proba individuală de arc barebow U21, învingându-l în finală pe Max ROSSITER (SUA) pentru adjudecarea titlului suprem. În proba individuală feminină U21, campioana europeană indoor din acest an, Elena TOPLICEANU a obținut argintul și titlul de vicecampioană mondială. Podiumul a fost completat de Rubie CHAMBERS (SUA), aur și Aitana GRACIA ARDOZ (ESP), bronz.

La compound individual feminin U21, Andreea ALBU a reușit a doua medalie de argint a României, fiind învinsă doar de Lilie AGUILAR (SUA), în finală. Pe locurile următoare s-au clasat: Ylva HJELLE (NOR), Gracelyn CHAMBERS (SUA) și Tasjia BOYLE (CAN).

Cu aceste rezultate, România reușește să confirme performanțele obținute în ultimii ani când sportivii noștri câștigau medalii la europenele de field, prin Beatrice MIKLOS (aur), Mario ȚÎMPU (argint) și Elena TOLPLICEANU (bronz).

La această ediție au participat 24 de națiuni din întreaga lume.

Felicitări tuturor!! Drept la țintă!