Copiii din Lupeni au demonstrat că sportul e cu adevărat o alternativă pentru sănătate

Home Educație Copiii din Lupeni au demonstrat că sportul e cu adevărat o alternativă pentru sănătate
Copiii din Lupeni au demonstrat că sportul e cu adevărat o alternativă pentru sănătate

Un nou și inedit proiect de promovare a sportului în rândul copiilor s-a derulat în aceste zile în municipiul Lupeni.

Astfel, la invitația inimosului om de sport Sorin Corpadi, prin intermediul asociației sportive Sorii Sport condusă de acesta, dar și cu sprijinul Primăriei și Consiliului local al municipiului Lupeni, instituții mereu prezente acolo unde se întâmplă lucruri frumoase și utile în comunitatea lupeneană, s-a derulat o competiție de alergare care s-a dovedit deosebit de atractivă pentru copiii din Lupeni. Aceștia au răspuns în număr mare invitației organizatorilor, demonstrând astfel că dorința de mișcare, de competiție și de bună dispoziție este în acest oraș la ea acasă.

”Am fost plăcut surprins de numărul foarte mare de copii care au umplut parcarea de la agrement, din zona stației de pornire a telegondolei spre Straja, iar atitudinea lor și bucuria de a intra în această competiție de alergare au fost de-a dreptul impresionante. Le mulțumesc, atât lor, participanților la proiectul nostru, intitulat ”Sportul – o alternativă pentru sănătate”, așa cum îi mulțumesc domnului primar Lucian Resmeriță care a fost, împreună cu echipa de la primărie, sufletul evenimentului, reușind să aducă zâmbete și mulțumiri toți participanții”, a declarat Sorin Corpadi, coordonatorul SC Sorii Sport Lupeni.

În opinia primarului Lucian Resmeriță, sprijinul acordat pentru toți cei care reușesc să aducă copiii pe terenul de sport, să-i provoace la diverse întreceri sportive, constituie o obligație pe care administrația locală și-o asumă cu toată bucuria, în municipiul Lupeni. ”Atunci când vine vorba despre activități sportive, despre tot ceea ce înseamnă competiții destinate copiilor din municipiul Lupeni, suntem întotdeauna prezenți lângă aceia care se implică în organizarea acestor tipurie de evenimente. Și eu mă bucur nespus atunci când văd cât de mare este impactul pe care aceste evenimente le au în rândul copiilor și al tinerilor. Cred că sportul este cu adevărat o alternativă pentru sănătate și pentru o dezvoltare armonioasă a copiilor noștri”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Cu toate că și în cadrul concursului de alergare prilejuit de derularea proiectului ”Sportul – o alternativă pentru sănătate”, s-au stabilit ierarhii și au fost acordate premii celor mai buni, câștigători sunt la urma-urmei toți cei care și-au rupt câteva ore fie pentru a fi prezenți pe traseul de concurs, în competiție, fie pentru a-i susține și încuraja de pe margine, așa cum într-un fel, tot câștigători au fost și cei care au dus la bun sfârșit acest inedit și desoebit de util proiect sportiv și educativ.

Felicitări, tuturor!