Carnaval de Halloween la Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu”

Home Educație Carnaval de Halloween la Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu”

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva organizează, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, în ziua de 28 octombrie 2022, de la ora 18:00, o petrecere de Halloween la care sunt invitați, cu deosebită plăcere, toți prietenii bibliotecii, de la mic la mare. Evenimentul va avea loc la sediul central din Deva în curtea instituției.

”Dorim să oferim o atractivă seară de Halloween și, în acest scop, vom crea decorul adecvat acestei îndrăgite sărbători, care a venit din lumea anglo-saxonă: curtea bibliotecii va fi împodobită cu zeci de bostani, iar programul va desăvârși atmosfera tainică și de magie specifică unei veritabile petreceri de Halloween. Copiii se vor bucura de câteva ore pline de surprize plăcute, cum ar fi fotografii la minut și dulciuri”, spune Ioan Sebastian Bara, managerul Bibliotecii județene din Deva.

Seara va începe cu prezentarea obiceiurilor legate de această zi, în care cei prezenți vor afla originea și semnificația Halloween-ului, după care va începe petrecerea propriu-zisă. ”Ca în fiecare an, și acum vom lăsa copiii să-și pună fantezia la încercare și le vom oferi prilejul de a lua parte la cele două îndrăgite și palpitante concursuri: „Cel mai înspăimântător costum” și „Dovleacul de groază”. Așa cum ne-au obișnuit deja din anii trecuți, copiii își vor manifesta imaginația și simțul artistic în realizarea unor costume de monștri, schelete, vrăjitoare, vampiri. Toate acestea vor crea o atmosferă de mister și vrajă, ingrediente ce nu pot lipsi de la o petrecere de Halloween adevărată. Seara se va încheia cu o petrecere la care muzica și dansul vor fi nota dominantă. Prietenii bibliotecii de toate vârstele sunt așteptați cu drag la această îndrăgită sărbătoare a sfârșitului de octombrie”, a mai spus Ioan Sebastian Bara, managerul Bibliotecii județene ”Ovid Densușianu”.

Participarea publicului la acest eveniment este, desigur, gratuită și binevenită.