Punct final în proiectul “Petroșani – Capitala participării tinerilor în Valea Jiului”

Home Educație Punct final în proiectul “Petroșani – Capitala participării tinerilor în Valea Jiului”
Punct final în proiectul “Petroșani – Capitala participării tinerilor în Valea Jiului”

Proiectul “Petroșani – Capitala Participării Tinerilor în Valea Jiului”, implementat de Asociația Academia pentru Democrație, Comunitate și Mediu, în parteneriat cu Primăria Municipiului Petroșani,  s-a încheiat.

În cadrul acestuia, 115 de elevi ai Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Colegiul Naţional de Informatică ”Carmen Sylva” și Colegiului Economic ”Hermes” au învățat ce înseamnă participarea publică și care sunt instrumentele acesteia.

”În perioada de desfășurare a proiectului, tinerii au avut ocazia să discute cu oameni care dețin expertiză în domeniul participării publice, putând să înțeleagă ce înseamnă participarea publică a cetățenilor pentru comunitatea locală. La finalul proiectului, putem spune că tinerii sunt dornici să devină cetățeni activi ai comunității. Este însă nevoie de acordarea unei atenții mai mari din partea celor care conduc comunitățile și, așa cum   ne-au spus chiar ei, de mai mult realism” a declarat coordonatorul proiectului, Nicu Tașcă.

Proiectul “Petroșani – Capitala Participării Tinerilor în Valea Jiului” a avut ca obiective apropierea tinerilor din Municipiul Petroșani de comunitatea locală, creșterea competențelor tinerilor din Municipiul Petroșani și creșterea ratei de angajare a acestora după finalizarea studiilor.

Proiectul s-a încheiat cu mai bine de o lună mai devreme față de termenul preconizat.