Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu participă la Festivalul Național de Teatru cu spectacolele „Mamă” și „Trei surori”

Home Cultură Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu participă la Festivalul Național de Teatru cu spectacolele „Mamă” și „Trei surori”
Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu participă la Festivalul Național de Teatru cu spectacolele „Mamă” și „Trei surori”

Două spectacole ale Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu, „Mamă” și „Trei surori”, fac parte din programul celei de-a 32-a ediții a Festivalului Național de Teatru, care se va desfășura între 5 și 13 noiembrie în București.

„Mamă”, de Marta Barceló, regia Mariana Cămărășan, este programat în 11 noiembrie, ora 20.30, și în 12 noiembrie, ora 17.00, la Teatrul Național „I.L.Caragiale” din București, Sala Atelier. Scenografia producției TNRS este semnată de Dragoș Buhagiar, traducerea Luminița Voina-Răuț, iar în distribuție sunt două dintre cele mai apreciate actrițe ale Naționalului sibian, Diana Văcaru-Lazăr și Cendana Trifan.

„Mamă” are o poveste unică și s-a născut la prima lectură, este un spectacol de văzut cu ochii închiși și cu inima deschisă și ale cărui imagini le veți regăsi în interiorul dvs.

„Trei surori”, de A.P. Cehov, regia Andrei și Andreea Grosu, poate fi urmărit în cadrul FNT în 13 noiembrie, ora 19.00, la Teatrul Național „I.L.Caragiale” din București, Sala Studio. Traducerea și scenografia sunt realizate de Vladimir Turturica, muzica este semnată de Mihai Dobre, iar distribuția spectacolului este una de excepție: Raluca Iani, Ofelia Popii, Gabriela Pîrlițeanu, Ciprian Scurtea, Adrian Neacşu, Marius Turdeanu, Iustinian Turcu, Andrei Gîlcescu, Horia Fedorca, Adrian Matioc, Cendana Trifan, Diana Văcaru-Lazăr, Mariana Mihu-Plier, Mihai Coman, Viorel Rață.

În „Trei surori” se așteaptă iubirea, se așteaptă viața, se așteaptă începutul până când vine sfârșitul. Oamenii care caută iubirea cu atâta neliniște și care sunt speriați de gândul că ar putea să nu fie văzuți și iubiți sunt punctul central în acest spectacol. Toți vor un singur lucru, să scape din viața în care sunt captivi, să fugă, să urle, să dărâme bariere invizibile, să respire aerul pe care l-au simțit când au îndrăznit să viseze. Să fie liberi. Pentru iubire.

În programul acestei ediții a FNT se află și spectacolul „Puzzle”, regia Ianoș Petrașcu, al studenților din cadrul Departamentului de Artă Teatrală, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu – Facultatea de Litere și Arte. Acesta poate fi urmărit în 9 noiembrie, ora 17.00.

Programul complet al ediției și detalii despre bilete sunt disponibile pe site-ul evenimentului: fnt.ro.