Emoții de toamnă pe Barikada de folk la Petroșani, cu poezie, muzică și artiști excepționali

Home Cultură Emoții de toamnă pe Barikada de folk la Petroșani, cu poezie, muzică și artiști excepționali
Emoții de toamnă pe Barikada de folk la Petroșani, cu poezie, muzică și artiști excepționali

Timpul își pierde orice unitate de măsură atunci când oamenii curați la trup, curați la suflet, își dau întâlnire pe baricade de muzică și poezie, așa cum s-a întâmplat sâmbătă seara și pe ”Barikada Folk” ridicată la Petroșani de artiștii reuniți în cadrul proiectului cu acest nume și consolidată de un public de excepție. Aceștia și-au dat întâlnire la Teatrul ”I.D. Sîrbu” din Petroșani pentru o seară de vis cu emoții de toamnă așa cum doar muzica folk le poate genera.

Evident, turneul ”Barikada Folk” nu putea ocoli Petroșaniul, Valea Jiului fiind ea însăși regiunea în care baricada muzicii folk dăinuie de zeci de ani și în care oamenii trăiesc, de fiecare dată, la intensitate maximă reîntâlnirea cu fiecare din pietrele prețioase ale acestui inegalabil zid de cultură autentică și valoroasă. Așa a fost și de data aceasta când, preț de mai bine de 3 ore și jumătate, sute de oameni au vibrat la unison cu muzica și versurile unor artiști îndrăgiți și deosebiți, așa cum sunt: Nicu Zotta, Adrian Bezna, Ovidiu Mihăilescu, Adrian Mărginean & Dorin Pitariu (alias OCRU) și, bineînțeles, Cătălin Stepa. Aceștia sunt, de altfel, artizanii proiectului artistic intitulat ”Barikada Folk”, care umblă în aceste zile frumoase de toamnă prin întreaga țară, în frunte cu un căpitan cu alură de titan al folkului românesc, Mircea Baniciu, aducând peste tot oamenilor bucurii de nedescris și nemăsurate emoții de toamnă.

Nu încape îndoială că fiecare dintre acești mesageri ai muzicii și poeziei au harul și darul de a ține în picioare publicul cu muzica lor, cu spiritul lor, cu talentul și muzica lor, așa cum, fiecare dintre aceștia a dovedit acest lucru ori de câte ori au evoluat în fața publicului avizat din Valea Jiului. Puși însă laolaltă, Mircea Baniciu, OCRU, Cătălin Stepa, Ovidiu Mihăilescu, Nicu Zotta și Adrian Bezna, cărora li s-a alăturat, exclusiv în spectacolul de la Petroșani, pianistul Aurelian Epuraș, au făcut un spectacol absolut fantastic, de la care artiștii nu se mai dădeau duși de pe scenă și pe care spectatorii nu și l-ar fi dorit încheiat până în zori.

E imposibil de descris în cuvinte atmosfera electrizantă a acestui spectacol artistic ca o cântare între prieteni și încântare pentru creier și inimă, pentru trup și suflet. Pentru că ”Barikada Folk”  este mai mult decât un spectacol artistic, este o poveste despre oameni și prietenie, despre muzică și poezie, despre bucurii și tristeți, despre amintiri și vise, despre viață și despre eternitate, despre noi și… noi.

Dacă nu v-ați numărat printre spectatorii acestui proiect artistic de emoție și senzație, sau chiar dacă ați fost deja la concert dar doriți să retrăiți aceste sentimente, mai aveți șansa să o faceți. Dăruiți-vă o astfel de bucurie și dați fuguța, la Cluj Napoca (pe 8 noiembrie), la Sibiu (pe 9 noiembrie) sau la Iași (pe 11 noiembrie). Acolo unde Mircea Baniciu, OCRU, Cătălin Stepa, Ovidiu Mihăilescu, Nicu Zotta și Adrian Bezna, mai au de ridicat câteva ”Barikade Folk”.