Concurs de fotografie ”Pro-Parâng”, cu ocazia Zilei Internaționale a Munților

Home Cultură Concurs de fotografie ”Pro-Parâng”, cu ocazia Zilei Internaționale a Munților
Concurs de fotografie ”Pro-Parâng”, cu ocazia Zilei Internaționale a Munților

Ziua Internațională a Munților, sărbătorită la nivel mondial în data de 11 decembrie, va fi celebrată și în Valea Jiului unde pasionații iubitori de munte din cadrul Asociației schi-turism montan ”Pro-Parâng” Petroșani organizează o nouă ediție a unui inedit concurs de fotografie dedicat acestei sărbători.

La acest concurs poate participa orice persoană cu vârsta peste 14 ani care are domiciliul în județul Hunedoara. Participanții trebuie să accepte Regulamentul de concurs și au dreptul de a înscrie în concurs maxim două fotografii. Organizatorii precizează că nu au dreptul de participare la acest concurs membrii ai Asociației Schi Turism Montan Pro-Parâng Petroșani.

”Fiind un eveniment organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Munților este și un bun prilej de a promova frumusețile oferite de masivele muntoase ce delimitează Valea Jiului. Deci sunt acceptate fotografii cât mai inedite cu peisaje din Munții Parâng, Vâlcan, Retezat și Șureanu. Acest eveniment dorește să atragă cât mai mulți participanți iubitori de natură și de fotografie, doritori să marcheze Ziua Internațională a Muntelui. Nu ne propunem să atragem concurenți cu premii fabuloase, dar există diverse cheltuieli necesare pentru intreținerea acestui hoby și pentru podium acordăm următoarele premii : Locul I – 400 lei; Locul II – 300 lei și Locul III – 200 lei. Se vor acorda diplome tuturor participanților iar lucrările expuse vor fi oferite autorilor”, a declarat președintele Asociației ”Pro-Parâng”, Cazimir Radvanski.

Acesta a mai precizat că participanții trebuie să trimită pe adresa de e-mail: proparang19@gmail.com maxim 2 fotografii în format digital, care trebuie să se încadreze în tematică. Fotografiile trebuie însoțite de un titlu, locația fotografiei și datele de contact ale concurentului (nume complet, adresa de domiciliu și nr. telefon sau e-mail). Participanții trebuie să aibă drept de autor asupra fotografiilor trimise în concurs. Organizatorul nu își asumă responsabilitatea în cazul în care fotografiile nu aparțin celui care le-a trimis.

Fotografiile trebuie să îndeplinească următoarele condiți:
– să respecte tematica aleasă;
– formatul de fișier: jpg color sau alb negru;
– dimensiune 3 – 12 Mb;
– rezoluție minim 3000 px pe latura mare;
– se acceptă prelucrarea la nivel de corecții de bază atâta timp cât nu este denaturat aspectul față de fotografia originală;
– nu se acceptă colaje, fotografiile nu trebuie să conțină watemark-uri sau rame;
Nu vor fi acceptate fotografiile care:
– nu aparțin concurentului;
– promovează orice fel de discriminare sau produc prejudicii de orice fel cuiva;
– conțin publicitate;

Calendarul de desfășurare al concursului este următorul:

  • Înscrierea și trimitere fotografii: 10.11.2022 – 30.11.2022;
  • Jurizarea lucrărilor și selectarea celor 20 de fotografii finaliste ce vor
    participa la expoziție: 1.12.2022- 6.12.2022;
  • Expoziția foto și premierea: 09.12.2022;

Selecția lucrărilor finaliste și desemnarea câștigătorilor va fi realizată de un juriu al Organizatorului și se va baza pe respectarea temei de concurs, creativitate, originalitate și calitate artistică indiferent de tipul aparatului utilizat. Juriul este format din 5 persoane și fiecare va analiza independent lucrările (fără să cunoască datele concurentului) având posibilitatea de a acorda de la 1 la 5 puncte. Se va întocmi un clasament, iar primele 20 vor fi considerate finaliste.

Cele 20 de fotografii finaliste vor fi expuse în cadrul expopziției tematice care va avea loc cu ocazia Zilei Internaționale a Munților, în data de 9 decembrie 2022 la Petroșani, în cadrul unui eveniment organizat de Asociația ”Pro-Parâng” în parteneriat cu Primăria municipiului Petroșani. Ziua Internaţională a Munţilor, celebrată la 11 decembrie, a fost proclamată în 2003 de Adunarea Generală a ONU şi urmăreşte să încurajeze comunitatea internaţională să organizeze evenimente la toate nivelurile pentru a sublinia importanţa dezvoltării durabile a zonei montane.

Pentru mai multe informații referitoare la concurs puteți trimite mesaje pe adresa de e-mail: proparang19@gmail.com sau la telefon : 0744473933.