Agricultorii hunedoreni afectați de secetă vor fi despăgubiți

Home Stiri la zi Agricultorii hunedoreni afectați de secetă vor fi despăgubiți
Agricultorii hunedoreni afectați de secetă vor fi despăgubiți

Mai multe comisii numite printr-un Ordin al prefectului Călin Petru Marian se vor deplasa pe teren, și în următoarea perioadă, pentru a constata și evalua pagubele din acest an la diferite culturi, semnalate de fermieri prin înștiințările depuse la autoritățile agricole din județul Hunedoara. În urma evaluărilor, agriculotorii afectați urmând să fie despăgubiți din sumele alocate la ultima rectificare bugetară operată de Guvern în acest scop.

În județul Hunedoara suprafaţa totală afectată de secetă, în acest an, a depășit 7.100 de hectare, conform datelor înregistrate de autorități până la 15 noiembrie.

Potrivit informațiilor primite de la Direcția pentru Agricultură Județeană Hunedoara valoarea pagubelor pentru culturile pentru care s-au făcut deja evaluările este de peste 27 milioane lei, iar numărul utilizatorilor hunedoreni de terenuri agricole înscriși în evidențele APIA cu înștiințări privind pagubele cauzate de secetă este 727, din 36 de comune și orașe ale județului.

În România suprafața totală afectată de secetă a depăşit 1,076 milioane hectare la data de 10 noiembrie 2022, raportarea fiind făcută pentru 37 de judeţe (inclusiv Hunedoara) şi municipiul Bucureşti, informează Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).