O ecranizare de excepție a ”Bătăliei de la Podul Jiului”, de Ziua Națională la Cinema ”Șerban Ionescu” din Petroșani

Home Cultură O ecranizare de excepție a ”Bătăliei de la Podul Jiului”, de Ziua Națională la Cinema ”Șerban Ionescu” din Petroșani
O ecranizare de excepție a ”Bătăliei de la Podul Jiului”, de Ziua Națională la Cinema ”Șerban Ionescu” din Petroșani

Cinematograful ”Șerban Ionescu” din Petroșani marchează Ziua Națională a României, propunând cinefililor o producție cinematografică de excepție, care va rula aici în zilele de 1, 2, 3 și 4 decembrie 2022, în proiețcii speciale de la ora 16,30.

”Gata Oricând” este un film inspirat din fapte reale, care aduce în atenție un moment important din luptele duse de Armata Română în Marele Război al Reîntregirii, vorbind despre eroii de la Podul Jiului. Filmul prezintă faptele istorice din dimineața zilei de 14 octombrie 1916, când un tânăr cercetaș descoperă că temuta armată germană a ajuns nestingherită aproape de Târgu-Jiu, îl anunță în grabă pe comisarul orașului Ioan Popilian și, împreună cu câțiva polițiști și cercetași, ajutați de câțiva civili rămași în orașul deja evacuat, luptă la Podul Jiului pentru a opri ocuparea orașului de inamic până la sosirea armatei române. Ocuparea podului ar fi dus la ocuparea gării, lucru ce ar fi permis armatei germane să oprească retragerea armatei române.

”Gata oricând” este un film produs în 2022 de Cinemagix Film, cu sprijinul Studioului Național al Cinematografiei, în regia lui Sergiu Prodan și Barbu Silviu Tripăduș. Din distribuție fac parte actorii: Daniel Nuță, Liviu Cheloiu,  Emanuel Cercelaru, Robert Cercelaru, Cătălina Romaneț, Radu Botar, Mihai Tucă, Dragoș Stroie și Daria Ghițu.

Prețul unui bilet pentru acest fil istoric de excepție, inspirat din fapte reale, este de 25 de lei, iar pentru grupurile de elevi însoțiți de profesori, costul unui bilet este de numai 10 lei.

Luna Decembrie 2022 aduce la Cinematograful ”Țerban Ionescu” din Petroșani și alte filme de excepție cum sunt, spre exemplu: ”Avatar 2” în regia lui James Cameron, ”I wanna Dance with somebody”, un film care transpune pe marele ecran cariera si viata artistei Withney Houston, sub bagheta aceluiași regizor care a realizat și filmul ”Bohemian Rapsody” (o biografie cinemtografică a lui Freddy Mercury), dar și filmul de acțiune MI7 cu Tom Cruise sau ”Titanic”, producția realizată în 1997 pe care James Cameron a transformat-o într-o uimitoare prodocție 3 D. Și cei mici au parte de noutăți în acest final de an, pe marele ecram, unde vor putea vedea filmul de desene animate ”Motanul încălțat”, 3D, dublat și subtitrat în limba română.

Aveți toate motivele ca, urmând și aceste recomandări, să pășiți în sala cinematografului ”Șerban Ionescu” din Petroșani, în prima săptămână a lunii decembrie.