Premii în pași de dans pentru Ansamblul ”Parângul” din Petroșani

Home Cultură Premii în pași de dans pentru Ansamblul ”Parângul” din Petroșani
Premii în pași de dans pentru Ansamblul ”Parângul” din Petroșani

Dansatorii din echipa maestrului coregraf Nicolae Nicoară, reuniți în Ansamblul de dansuri ”Parângul” al Casei de Cultură a Studenților din Petroșani au cules și în acest final de toamnă o recoltă bogată de premii la festivalurile în care au fost invitați să participe.

Un prim eveniment de acest fel a avut loc la mijlocul lunii noiembrie la Craiova, acolo unde 6 trupe de dansatori din 5 centre studențești au evoluat pe scena Festivalului-concurs ”Stud Dance” ajuns la cea de-a IV-a ediție. Răspunzând invitației lansate de organziator, Casa de cultură a studenților Craiova – director Silviu Ionuț Dumitrache, de directorul Festivalului – referentul cultural Lidia Tudoran și de coordonatorul Cercului de dans moder de la CCS Craiova – Sorin Gogoșiu, componenții Ansamblului ”Parângul” din Petroșani au evoluat cu succes în fața publicului și a juriului condus de Nicolae Popa – prim balerin al Operei Române din Craiova.

Aceștia au cules cinci premii în cadrul acestui festival, după cum urmează:

  • Locul I la secțiunea Dans contemporan – Grup, prin: Andreea Sălășan, Alexandra Nătângă, Raisa Albulescu, Sofia Piscureanu, Alexandrul Pînzariu;
  • Locul II la secțiunea solo-street dance, prin Andreea Sălălan;
  • Locul II la secțiunea Street Dance – Grup, prin: Alexandrul Pînzariu, Alexandra Nătângă, Raisa Albulescu, Sofia Piscureanu și Andreea Sălășan, aceasta din urmă fiind și realizatorul coregrafiei pentru acest dans;
  • Locul II la secțiunea Show Revue – Grup, prin: Andreea Sălășan, Alexandra Nătângă, Raisa Albulescu, Sofia Piscureanu, Alexandrul Pînzariu;

Coordonatorul Ansamblului ”Parângul”, coregraful Nicolae Nicoară apreciază aceste rezultate ca fiind foarte bune, având în vedere nivelul ridicat al competiției în care au mai fost prezente trupele valoroase de dans ”Atlantis” din Ploiești, ”X-Tazy” din Cluj, ”Tazu Dance” din Iași, ”Freaks Crew” din Craiova și ”Royal dance Academy” din Cluj.

La finalul lunii noiembrie 2022, la Iași a avut loc o nouă ediție a Festivalului de Dans studențesc ”IaȘi Dansează”, organizat de coregraful Adrian Ștefan, împreună cu o inimoasă echipă formată din Ionela și Alina Ștefan, precum și apreciatul fotograf ieșean Daniel Moisii. Nu mai puțin de 13 trupe de dansatori din 9 centre universitare ale țării au evoluat pe scena acestui festival.

Cu toate că nu a putut deplasa la acest eveniment decât 3 dintre componenții trupei, respectiv Andreea Sălășan, Alexandra Nătângă și Cristian Anania Romanic, Ansamblul ”Parângul” al Casei de Cultură a Studenților din Petroșani a reușit să obțină un onorant loc III la secțiunea ”Show-revue”.

Toate aceste rezultate care completează seria succeselor remarcabile obținute de Ansamblul ”Parângul” din Petroșani, constituie un îndemn în plus pentru maestrul coregraf de a aduce în fața publicului din Valea Jiului un spectacol de gală pentru toți iubitorii acestei elegante forme de exprimare artistică. Evenimentul va avea loc marți, 13 decembrie 2022 la Sala de marmură a Primăriei municipiului Petroșani, subiecvt asupra căruia vom revebi cu detalii în edițiile noastre viitoare.