Cadouri și bucurii pentru copiii Văii Jiului, de Moș Nicolae

Home Stiri la zi Cadouri și bucurii pentru copiii Văii Jiului, de Moș Nicolae
Cadouri și bucurii pentru copiii Văii Jiului, de Moș Nicolae

Peste tot în Valea Jiului, autoritățile locale s-au pregătit pentru a dubla eforturile părinților și bunicilor în a le oferi copiilor cadouri și bucurii de Moș Nicolae. Fie prin intermediul unor concerte de colinde, fie odată cu aprinderea iluminatului ornamental în parcuri și pe străzile principale ale orașelor, fie prin oferirea primelor pachete de cadouri, Valea Jiului a intrat în atmosfera specifică sărbătorilor de iarnă.

La Lupeni, acolo unde sărbătorile au început încă din prima zi de decembrie, atunci când au fost aprinse luminile colorate care împodobesc parcurile din oraș, în Ajun de Moș Nicolae, chiar primarul localității, Lucian Resmeriță i-a dat moșului o mână de ajutor, distribuind pachete cu dulciuri în grădinițele din Lupeni. ”Peste 1500 de pachete cu dulciuri au ajuns sau vor ajuge în zilele acestea la copiii din Lupeni, din partea Primăriei și Consiliului local al municipiului Lupeni. Pentru că și pentru un părinte, dar și pentru o întreagă comunitate, nu există bucurie mai mare decât să vezi copii fericiți!”, a spus Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Tot la Lupeni, în Ajun de Moș Nicolae a fost dat și startul festivalurilor de colinde care vor avea loc aici, pe toată perioada lunii decembrie. Primii colindători care au urcat pe scena din parcul CAP de la Lupeni au fost energica și valoroasa trupă COLOR, veteranii artiștilor scenei muzicale din Valea Jiului oferind un regal de colinde, între care și o serie de compoziții proprii în primă audiție. Un spectacol total au oferit și LUKE de la Lupeni și formația acestuia, împreună cu ANDRA MOLDOVAN, iar tinerii de la trupa FREELAND s-au ridicat, la rândul lor, la înălțimea ”colegilor de scenă” într-un spectacol aplaudat la scenă deschisă de publicul lupenean.

Și la Petrila cei mici au invadat străzile și parcurile, în seara din Ajunul sosirii lui Moș Nicolae, pentru a admira spectacolul de culoare și lumină oferit petrilenilor, pentru o lună întreagă de acum înainte, odată cu pornirea iluminatului ornamental. Primarul orașului Petrila, Vasile Jurca spune că, în luna dcembrie, petrilenii vor avea parte de mult mai multe surprize frumoase, pentru că sărbătorile de iarnă sunt unele dintre cele mai deosebite în această comunitate.

Iluminatul festiv a fost pornit și la Petroșani, acolo unde câteva sute de copii l-au înconjurat pe primarul Tiberiu Iacob Ridzi, pentru a lua parte la acest emoționant moment care deschide și aici atmosfera sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou. ”I-am luminat calea lui Moș Nicolae și am aprins iluminatul festiv, acum, în ajunul acestei sărbători atât de îndrăgite de cei mici. Municipiul Petroșani s-a îmbrăcat într-o feerie de lumină și culoare și mă bucur că locuitorii din Petroșani au fost prezenți în număr atât de mare în această seară, în Parcul ”Carol Schreter”, la acest moment care ne introduce în atmosfera de poveste a sărbătorilor de iarnă. Luna decembrie va fi plină de evenimente, care îi au în prim plan pe cei mici, dar și pe părinții și bunicii acestora, mai ales că, în prag de Crăciun, fiecare dintre noi redevenim copii. Le mulțumesc ajutoarelor lui Moș Crăciun că au fost și în această seară alături de noi și, de asemenea, mulțumesc celor care au susținut momentul artistic care a însoțit aprinderea iluminatului festiv. Vă doresc să aveți parte de sărbători de poveste!”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Și pe bulevardul Mihai Viteazu din municipiul Vulcan au fost aprinse luminile care vestesc cele mai frumoase sărbători de peste an, iar uricănenii și aninosenii vor avea și ei parte de aceeași atmosferă feerică de sărbătoare.