Spectacol de muzică și dans ”Cu și despre…” Ansamblul ”Parângul” din Petroșani

Home Cultură Spectacol de muzică și dans ”Cu și despre…” Ansamblul ”Parângul” din Petroșani
Spectacol de muzică și dans ”Cu și despre…” Ansamblul ”Parângul” din Petroșani

La finalul unui nou an marcat de succes, Ansamblul artistic ”Parângul” din Petroșani prezintă publicului din Valea Jiului un spectacol-eveniment, care se va desfășura sub genericul ”Cu și despre… o repetiție cu public”.

Evenimentul va avea loc marți, 13 decembrie 2022, ora 17,00 la Sala de marmură a Primăriei municipiului Petroșani, în organizarea Casei de Cultură a Studenților din Petroșani, cu sprijinul Ministerului Familei, Tineretului și Egalității de Șanse precum și al Primăriei municipiului Petroșani.

Potrivit regizorului artistic Nicolae Nicolae Nicoară, este vorba despre un spectacol muzical-coregrafic în care îi veți putea revedea și aplauda pe membri Ansamblurilor de dansuri ”Parângul Mare” și ”Parângul Mic”, dar și o seamă de valoroși instumentiști și soliști vocali invitați în cadrul acestui spectacol. Vor dansa, pe coregrafii semnate de Andreea Sălășan, Alexandra Zaharescu și Nicolae Nicoară dansatorii: Alexandra Gagy, Elisa Demeter, Daria Toma, Karina Nagy, Antonia Negru, Ana Petrilean, Ayana Sebestyen, Vlad Cerna, Almaya Gruia, Ecaterina Frank, Francesca Fatinski, Sofica Piscureanu, Raisa Albulescu, Alexandra Nătângă, Andreea Sălășan, Darius Kosman, Alexandra Zaharescu, Carolina Lungu, Cristina Tamaș, Aida Budileanu, Alexandra Pânzariu și Nicolae Nicoară.

Spectacolul cuprinde, totodată, poeme semnate de poeții Anca Ciolca, Gil Danco și Marian Boboc. Momentele artistice muzicale vor fi susținute de soliștii vocali Oana Alexa, Lorena Nicuța, Alexia Ilieș, Laura Marica, Mihaela Jitaru, Adonia Antonescu, Maria Brojban, Marius Ghețea, de Alexandru Bojenariu și Luminița Donisă (chitară și voce), cu toții sub coordonarea prof. Eurgen Munteanu, dar și de instrumentiștii: Florin Goia (nai) și Cătălin Murărașu (chitară și chitară bass).

Prezentarea spectacolului va fi realizată de actorul Alexandru Cazan.

Invitat special al acestui eveniment este apreciatul solist folk: CĂTĂLIN STEPA.

Potrivit directorului Casei de Cultură a Studenților Petroșani, lector univ.dr. Lavinia Hulea, acest eveniment cultural-artistic încununează activitatea depusă de secțiile de muzică și dansuri din cadrul acestei instituții, constituind în același timp, un cadou artistic de înaltă ținută oferit publicului iubitor de muzică, dans și poezie de către această instituție de cultură din Valea Jiului.

Participarea publicului la acest eveniment este gratuită și binevenită, desigur în limina locurilor disponibile în sală.