Premiu de excelență pentru municipiul Vulcan la Gala Asociației Municipiilor din România

Home Administrație Premiu de excelență pentru municipiul Vulcan la Gala Asociației Municipiilor din România
Premiu de excelență pentru municipiul Vulcan la Gala Asociației Municipiilor din România

Prezent zilele trecute la București, la reuniunea Asociației Municipiilor din România, primarul municipiului Vulcan, Cristian Merișanu a avut surpriza plăcută de a fi invitat să participe și la Gala de excelență în administrația publică locală, organizată de această asociație, un eveniment  menit să aducă în atenție cele mai reușite performanțe în administrația publică ale edililor din municipiile din România, pe parcursul anului 2022.

Organizat la Sala Ateneului Român din București, într-un cadru cu adevărat de excelență care a reunit primarii celor mai importante municipii din România, evenimentul s-a aflat la cea de-a VI-a ediție. Cristian Merișanu, primarul municipiului Vulcan a fost invitat să primească premiul oferit de Asociația Municipiilor din România pentru ”Excelență în Coeziune și Administrație”. ” Sunt onorat să primesc acest premiu, în doar al doilea an de mandat, în care am lucrat alături de echipa din cadrul Primăriei municipiului Vulcan. Importanța unui proiect nu este dată doar de suma atrasă pentru implementarea acestuia, de milioanele de euro pe care fiecare proiect îl aduce în comunitate. Valoarea lui este dată mai ales de impactul pe care-l are în comunitatea unde este implementat. Cu toții vrem digitalizare, ne dorim să avem orașe smart, dar este la fel de important, cel puțin în municipiile și orașe mai mici ale țării, să nu uităm de cei care trăiesc la marginea orașului, pe cei care nu au condițiile pe care le au cei din zona centrală, așa cum este și proiectul nostru pentru care am primit acest onorant premiu, un proiect care vizează zonele marginale ale municipiului Vulcan, proiect care a fost implementat în deplină concordanță cu ceea ce și-au dorit oamenii care locuiesc în aceste zone și anume: infrastructură rutieră în primul rând, dar și despre o creșă, un centru cultural sau șansa accesului la cursuri de perfecționare și reconversie profesională care să le faciliteze accesul la obținerea unui loc de muncă”, a spus, în cadrul evenimentului, Cristian Merișanu, primarul municipiului Vulcan.

Acesta a declarat că proiectele premiate de Asociația Municipiilor din România, care au adus municipiului Vulcan titlul de ”Excelență în Coeziune Socială și Solidaritate” sunt cele care au fost implementate în zonele Dealu Babii și Colonia de Jos, proiecte finalizate în cursul acestui an.

Municipiul Vulcan a împărțit acest premiu cu municipiul Satu Mare, unde autoritățile locale au implementat proiecte similare, destinate cetăpțenilor din zonele marginale ale municipiului.