Studenții și-au ales reprezentanții în structurile de conducere ale Universității din Petroșani

Home Educație Studenții și-au ales reprezentanții în structurile de conducere ale Universității din Petroșani

În cursul lunii ianuarie, la Universitatea din Petroșani au avut loc o serie de algeri în cadrul organizației reprezentative a studenților, în vederea desemnării reprezentanților din partea studenților care vor face parte, în acest an, din structuriloe de conducere ale instituției de învățământ superior din Valea Jiului.

Reprezentarea la nivel decizional a studenților este, în opinia rectorului Universității din Petroșani, prof.univ.dr.ing. Radu Sorin, nu doar o obligație impusă de legislația în vigoare, ci o stare de normalitate. ”Prezența reprezentanților studenților în cadrul Senatului universității noastre și în Consiliile celor trei facultăți componente este un act de normalitate. Îi felicit pe studenții care au fost aleși în cadrul acestor foruri în alegerile care au avut loc la începutul acestui an și le doresc mult succes în activitate”, a spus prof.univ.dr.ing. Radu Sorin, retorul Universității din Petroșani.

Potrivit rezultatului alegerilor studențești, Liga Studenților Universității din Petroșani va fi reprezentată, în anul 2023, în cadrul Senatului academic, de către studenții: Estera Hotea, Petru Răzvan Vițel și Karoly Edmond Fulop. Similar, studenții aleși pentru a face parte din Consiliul Facultății de Inginerie Mecanică și Electrică sunt Gheorghe Dorian Gruianu și Karoly Edmond Fulop. La Facultatea de Mine, din Consiliul Facultății vor face parte studenții Petru Răzvan Vițel și Nicoleta Roxana Bârdea, iar în Consiliul Facultății de Științe, studenții vor fi reprezentanți de Estera Hotea.