Atletism / Florentina Iușco va reprezenta CSM Deva la Balcaniadă, iar Eric Rus a realizat un record personal

Home Stiri la zi Atletism / Florentina Iușco va reprezenta CSM Deva la Balcaniadă, iar Eric Rus a realizat un record personal
Atletism / Florentina Iușco va reprezenta CSM Deva la Balcaniadă, iar Eric Rus a realizat un record personal

La finele săptămânii trecute s-a desfășurat, la București, cea de-a doua etapă a Campionatului Național de sală la atletism pentru seniori, tineret și juniori. La această competiție au participat și doi atleți de la CSM Deva, care au avut, din nou, rezultate remarcabile.

Astfl, în proba de săritura în lungime a senioarelor, Florentina Iușco a reconfirmat forma bună în care se află în acest început de an. Sportiva pregătită de profesorul Nicolae Alexe nu doar că a câștigat proba, ci și-a îndeplinit și baremul de participare la Balcaniada de seniori, care se va desfășura în Turcia, la Istanbul, pe 11 și 12 februarie, eveniment sportiv la care, în ediția trecută,  Florentina Iușco a cucerit medalia de argint.

“Florentina a câștigat etapa de la „naționale” cu un rezultat bun, de 6, 46. Eleva mea este într-o formă bună, câștigând toate cele patru concursuri de sală în care a participat în acest an. La Flory nu se pune problema calificării la finala Campionatului Național, aceasta fiind deja rezolvată. Important este că a reușit calificarea la Balcaniada de la Istanbul, de la sfârșitul acestei săptămâni, unde sperăm să obținem un rezultat cât mai bun. Pentru a nu risca o accidentare nedorită, am decis ca sportiva mea să nu participe la triplusalt și la 60 plat, unde, de asemenea, a avut rezultate bune în acest sezon. Urmează, apoi, finala Campionatului Național, pe 18 și 19 februarie, și, după aceea, Campionatul European, din perioada 2-5 martie, tot la Istanbul, unde sperăm să fim prezenți”, a declarat profesorul Nicolae Alexe, antrenorul atletei Florentina Iușco, de la CSM Deva.

La etapa de la București a participat și juniorul Eric Rus, care a obținut, șa rândul său, rezultate notabile, chiar dacă nu a alergat în proba sa favorită, cea de 3.000 de metri. Sportivul pregătit de profesorul Cornelia Juratoni a reușit o clasare pe podium și un record personal.

„Din păcate pentru Eric, Balcaniada de juniori a fost anulată. În condițiile în care el are asigurată calificarea în finala națională de la 3.000, dar și datorită schimbării, de ultim moment, a programului, am decis ca el să alerge în alte două probe. Astfel, în clasamentul juniorilor, la 1.500 de metri, Eric a fost al doilea, iar la 800, o probă cu care nu este prea familiarizat, chiar dacă a terminat al cincilea, a reușit o îmbunătățire a recordului personal cu peste două secunde, lucru care nu face decât să ne bucure și să ne dea speranțe că va putea obține rezultate mai bune și în această probă”, a declarat profesorul Cornelia Juratoni, antrenorul sportivului de la CSM Deva.

Atletul Eric Rus va participa la finala Campionatului Național de sală pentru juniori în perioada 4-5 martie 2023.