Trei obiceiuri BUNE înainte de somn

Home Economie Trei obiceiuri BUNE înainte de somn
Trei obiceiuri BUNE înainte de somn

Somnul este esențial pentru sănătatea întregului nostru organism, însă reprezintă și o nevoie fiziologică esențială, în egală măsură cu nevoia de hrană și apă. Un somn bun vine cu multe beneficii în viață ta, având și un rol cheie în funcționarea fizică și psihică.

Fie că ești adult sau copil, știm cu toții că obiceiurile bune de somn au un grad mare de importantă. Din păcate, se pare că puțini sunt cei care se pot bucură natural de un somn liniștit și calitativ.

3 obiceiuri BUNE înainte de somn:

  • Deconectează-te de telefon, laptop, TV sau orice altă sursă care îți poate risipi starea se somnolență

Desigur e important să elimini pe cât posibil, toate sursele de zgomot, lumina dar și de temperatura excesivă din dormitor înainte să pui capul pe pernă. Luminile puternice îți pot influență într-un mod negativ  ritmul natural ce-l urmează corpul nostru în timp ce dormim. Iar dacă ai obiceiul de a alege perne ergonomice pentru un plus de confort, dar și pentru relaxarea mușchilor gâtului și spatelui, sigur vei avea parte de acel somn cheie, în care corpul tău se va regenera.

  • Orar regulat de somn

Un program regulat de somn reprezintă un prin pas pentru a evita insomnia, dar și pentru a-ți gestiona mai bine somnul. Dacă vei merge la culcare și te trezești la aceleași ore în fiecare zi și dacă dormi corect, te vei simți mai fresh în fiecare dimineață.

În timp ce mulți dintre noi cred că somnul reprezintă o întindere temporară și că nu se întâmplă nimic, iată că somnul de fapt are mai multe faze. Din punct de vedere al ciclurilor, acesta are două: somnul REM și somnul NREM. Fiecare dintre acestea înregistrează anumite frecvente cardiace și respiratorii, dar și mișcări oculare, cât și paralizia mușchilor scheletici.

  • To do list pentru a doua zi

Se spune că dacă îți începi ziua planificând, la fel poți proceda și în încheierea ei. Astfel, când te vei trezi, vei ști ce ai de făcut și te poți concentra mai bine pe ceea ce este important.

Acest ritual de încheiere te va ajută și să te exteriorizezi, dar vei obține și o relaxare a minții, pe lângă o bună organizare. Dacă ai griji sau frământări, lasă-le să se odihnească pe hârtie.

Cu un somn adecvat vei avea parte gratuite de multe avantaje ce îți vor susține o existență echilibrată.

Poate că alternanța regulată a perioadelor de veghe și de somn constituie ingredientele cheie, care vor ajută la întreținerea unei minți sănătoase într-un corp sănătos. De departe, putem afirma că, somnul este ingredientul primordial și nelipsit din viață a noastră, a tuturor.