Curs de astronomie interactivă la Biblioteca județeană ”Ovid Densușianu”

Home Educație Curs de astronomie interactivă la Biblioteca județeană ”Ovid Densușianu”
Curs de astronomie interactivă la Biblioteca județeană ”Ovid Densușianu”

Interesul tot mai mare al oamenilor față de deslușirea configurației astrale a Universului, dar și fenomenele spectaculoase care au avut loc în primele luni ale acestui an pe cer, au determinat conducerea Bibliotecii județene ”Ovid Densușianu” din Deva să ia în considerare propunerea colaborării cu deja apreciatul Club de Astronomie ,,AstroDava” în vederea organizării unui curs de astronomie.

Pe 1 martie 2023, la sediul Bibliotecii județele din Deva a avut loc astfel deschiderea oficială a primului Curs de astronomie interactivă, curs gratuit organizat  în cadrul Clubului de Astronomie ,,AstroDava” care a luat fiinţă în urma parteneriatului cu Centrul DOOR pentru Educaţie şi Cercetare al firmei sociale Zestrea Dacilor.

Potrivit managerului Bibliotecii județene, Ioan Sebastian Bara, care a fost prezent la deschiderea cursului de astronomie, acest nou curs organizat de Biblioteca județeană ”Ovid Densușianu” a fost cu interes primit de tinerii utilizatori ai bibliotecii din judeţul Hunedoara, care sunt preocupaţi de ştiinţe.

”Cursul a fost gândit pentru cei foarte tineri (8-14 ani) şi tineri peste 14 ani în aşa fel încât fiecare să poată găsi ceva interesant şi nou. De azi, membrii clubului se vor întâlni în fiecare miercuri între orele 16-19. Sperăm ca de fiecare dată să le facă la fel de mare plăcere să vină la întâlnirea cu astrele! Acest club va fi deschis şi pe mai departe tuturor doritorilor, vă aşteptăm cu drag!”, a declarat Ioan Sebastian Bara, managerul Bibliotecii județene.