Piesa de teatru ”Urmuz” a lui Valeriu Butulescu, în premieră la Teatrul ”Alexandru Davila” din Pitești

Home Cultură Piesa de teatru ”Urmuz” a lui Valeriu Butulescu, în premieră la Teatrul ”Alexandru Davila” din Pitești
Piesa de teatru ”Urmuz” a lui Valeriu Butulescu, în premieră la Teatrul ”Alexandru Davila” din Pitești

Ecourile premierei spectacolului de teatru ”Nesfârșitul Brâncuși” de la Brașov încă nu s-au estompat, iar dramaturgul Valeriu Butulescu revine în atenția iubitorilor de teatru din România cu un nou reper al activității sale din acest domeniu.

Concret, la finele săptămânii viitoare, Teatrul ”Alexandru Davila” din Piteșți prezintă spectacolul cu piesa ”Urmuz” după textul cu același nume al dramaturgului Valeriu Butulescu. Spectacolul este o nouă premieră din stagiunea 2022-2023 a teatrului piteștean, pus în scenă sub bagheta regizorală a Monei Gavrilaș. Scenografia este semnată de Miruna Varodi, iar momentele coregrafice îi aparțin lui Florin Fieroiu. Din distribuție fac parte actorii: Gogu Preda, Adrian Duță, Alina Deaconu, Petrișor Diamantu, Ionuț Oanță, Robert Tudor și Mihai Savu.

Piesa semnată de valorosul scriitor român Valeriu Butulescu este un text aparte, o comedie cu accente dramatice în care erotismul se amestecă subtil cu politicul.

Regizorul artistic al spectacolului pus în scenă la teatrul din Pitești, Mona Gavrilaș arată că ”Urmuz” prezintă o lume bizară. ”Intrăm, de la bun început, în mintea lui Mitică și vedem toate angoasele, tot vidul interior, toate întrebările care nu mai au răspuns. O lume așa cum o percepe Mitică, adică fără sens. Așa că Moartea devine practic o necesitate, un drum firesc. URMUZ (MITICA) este tot mai afectat de vidul interior, de golirea cuvintelor și a faptelor sale. Piesa ne vorbește despre SINGURĂTATE, PRIETENIE ADEVĂRATĂ și CĂUTAREA SENSULUI VIEȚII….Să știm de ce trăim!”, spune Mona Gavrilaș.

Pentru cei care doresc să ia parte la premiera spectacolului ”Urmuz” de Valeriu Butulescu de la Teatrul ”Alexandru Davila” din Pitești menționăm că biletele s-au pus în vânzare la agenția teatrală și on-line, pe situl: mystage.ro