O nouă distincție internațională pentru artistul fotograf Francisc Németh

Home Cultură O nouă distincție internațională pentru artistul fotograf Francisc Németh
O nouă distincție internațională pentru artistul fotograf Francisc Németh

Artistul fotograf Francisc Németh adaugă în portofoliul voluminos al premiilor și distincțiilor adunate în cariera sa de o jumătate de secol în domeniul artei fotografice, un nou reper de succes menit să-i aducă cinstea cuvenită pentru întreaga sa activitate artistică.

La 1 Martie 2023 (ce frumos și potrivit Mărțișor!) Francisc Németh a primit din partea Asociației Artiștilor Fotografi din România, informația că i-a fost expediată Diploma și insigna cu Distincția EFIAP/b, una dintr ecele mai valoroase distincții ale asociației internaționale a artiștilor fotografi.

”Am primit vestea, prin e-mail, de la domnul Eugen Negrea, președintele Asociației Artiștilor Fotografi din România, căruia îi mulțumesc foarte mult pentru acest minunat ”mărțișor”. Pentru mine, insigna EFIAP/b este încă o înaltă recunoaștere a strădaniilor si rezultatelor pe care le-am obținut în saloanele internaționale de artă fotografică, patronate de către Federația Internațională de Artă Fotografică. Sunt foarte mândru de acest premiu”, a declarat artistul fotograf Francisc Németh.

Într-o fericită coincidență, tot pe data de 1 martie 2023, Francisc Németh a primit și rezultatele de la: salonul internațional ”CHIANTI ROADS 2023 – International Photo Contest” din Italia, pentru care a trimis un număr de 16 lucrări. ”Cele patru jurii internaționale ale acestui salon de artă fotografică au ales pentru a fi expuse pe simeze în total 13 lucrări ale mele, dintre care 8 diferite. Și mai onorant este faptul că lucrarea: ”The birth of computer science” (”Nașterea științelor IT”) a fost distinsă cu Mențiunea de Onoare a salonului din Italia. Datorez mulțumiri organizatorilor pentru invitație, juriilor pentru efortul de a selecta și aprecia imaginile mele și modelelor care au ales să colaboreze cu mine pentru creație artistică: Alina Lorincz, Beatrix Bernad și Maria Buta. Consider că și pentru ele aceste rezultate pot constitui un frumos mărțișor”, a mai spus artistul fotograf Francisc Németh.

Reamintim că anul acesta, artistul fotograf Francisc Németh din Vulcan, considerat unul dintr ecei mai titrați artiști fotografi ai României, aniversează o jumătate de secol de activitate în acest deosebit domeniu artistic al fotografiei.

Felicitări, maestre!