”Trofeul Gala Muntelui”, o nouă recunoaștere pentru alpinistul Adrian Ahrițculesei

Home Stiri la zi ”Trofeul Gala Muntelui”, o nouă recunoaștere pentru alpinistul Adrian Ahrițculesei
”Trofeul Gala Muntelui”, o nouă recunoaștere pentru alpinistul Adrian Ahrițculesei

Așa cum era de așteptat, aprecierile publice pentru performanța realizată de alpinistul Adrian Ahrițculesei din Petroșani nu contenesc, iar meritele românului care a cucerit vârfurile celor mai înalți munți vulcanici de pe toate continentele Planetei, ducând la bun sfârșit ”Circuitul celor 7 Vulcani” sunt recunoscute și apreciate la cel mai înalt nivel.

După ce Consiliul județean Hunedoara i-a conferit titlul de ”Cetățean de onoare al județului” și municipalitatea din Petroșani l-a propus pentru un titlu similar, sportivul căruia Grupul de presă ”Exclusiv” i-a conferit titlul de ”Omul Anului 2023” în Valea Jiului a primit, zilele acestea, încă o valoroasă distincție menită să-i aprecieze deosebita sa performanță sportivă.

Astfel, Adrian Ahrițculesei a primit Trofeul ”Gala Muntelui”, conferit celor mai importante personalități din România, care s-au remarcat în anul 2022 obținând cele mai bune performanțe în sporturile montane românești din anul precedent. Evenimentul, organizat de Dan Burlac și Teo Voica sub ediga Federaţiei Române de Alpinism şi Escaladă, Clubului Alpin Român şi Primăriei oraşului Buşteni, a avut loc la finalul săptămânii trecute la Centrul cultural „Aurel Stroe” din Buşteni.

Adrian Ahrițculesei a urcat pe scenă alături de cei mai importanți 12 oameni de munte ai României, premiați pentru performanțele anului 2022. În afara celor 12 trofee (acordate, între altele, şi activităţilor paralampice, de pildă Gabrielei Bădicu pentru snowboard paralimpic şi lui Matei Liviu, pentru paraclimbing), la ”Gala Muntelui 2023” au mai fost decernate şi două cupe personalizate: una lui Horia Colibăşanu pentru succesul de pe Kangchenjunga, Himalaya (Marele Trofeu „Gala muntelui 2022”) şi un altul, Trofeul „Zsolt Török”, dedicat lui George Jinga pentru ski şi alpinism. Un premiu special i-a fost conferit și violonistului Răzvan Tomescu, care a salvat Cabana „Caraiman”, redînd-o circuitului turistic public, iar un alt premiu i-a revenit alpinistului Alexandru Grigorescu, premiat pentru ascensiunea de pe Broad Peak, Himalaya. Adrian Ahrițculesei a fost premiat, desigur, pentru remarcabilul său succes în Circuitul celor 7 Vulcani.

Felicitări, Adrian Ahrițculesei! Felicitări, performerilor montani din România!