Două noi terenuri de sport prind contur la Lupeni

Home Administrație Două noi terenuri de sport prind contur la Lupeni
Două noi terenuri de sport prind contur la Lupeni

Un deziderat al reprezentanților administrației locale de la Lupeni este acela ca fiecare unitate de învățământ din localitate dar și fiecare cartier să beneficieze de un teren de sport. Aceasta este, de altfel, și cerința exprimată de cetățeni, în mod special de copii și tineri.

Este și motivul pentru care, pe lângă programele de finanțare europeană care permit realizarea unor terenuri de sport de anvergură, cum este spre exemplu, cel de la Liceul Tehnologic Lupeni, Primăria municipiului Lupeni a decis să finanțeze de la bugetul local un program similar de reabilitare și modrnizare a unor terenuri de sport sau chiar de înființarea unor noi perimetre de acest fel, destinate practicării sportului.

Două proiecte de acest fel se află în plină derulare, unul în vecinătatea Școlii gimnaziale nr. 4 (aflată în vecinătatea Primăriei), iar un altul în zona blocului 200, pe un teren de pe care a fost demolat un vechi punct termic dezafectat.

Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță, spune că lucrările la aceste obiective deja prind contur și își exprimă convingerea că, în scurt timp, ele vor fi puse la dispoziția practicanților de sport din aceste zone. ”Lucrările la cele două terenuri de sport pe care le realizăm cu fonduri de la bugetul loca, în acest moment, prind contur. Se lucrează deja la montarea covorului sintetic pe terenul de sport pe care l-am configurat în zona blocului 200. Urmează să se realizeze, în continuare, lucrări pentru montarea covorului sintetic la terenul de sport din zona Școlii nr. 4, montarea plasei de protecție la ambele terenuri de sport și, desigur, echiparea acestora cu echipamentele sportive necesare punerii în folosință”, a declarat primarul munciipiului Lupeni.

În același timp, Primăria Lupeni a pus deja la dispoziția Companiei Naționale pentru Investiții terenul pe care va fi construită o modernă sală de sport polivalentă, prima de acest fel din municipiul Lupeni. Aceasta urmează să fie realizată în cartierul Bărbăteni, pe terenul viran cuprins între blocurile ANL și gara CFR Bărbăteni.

”Terenul acesta a fost de mai multă vreme în atenția noastră și am avut mai multe runde de consultări cu cetățenii legat de modul în care putem să-i dăm o utilitate. Și din dialogul cu cetățenii, dar și din analizele pe care le-am întocmit, a reieșit faptul că sportul cunoaște o plină etapă de dezvoltare în municipiul Lupeni și are o largă adresabilitate în rândul locuitorilor, motiv pentru care am căutat soluții pentru o investiție în această direcție”, explică primarul Lucian Resmeriță.

Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță își exprimă acum speranța că proiectul va avea o evoluție rapidă, astfel încât, în cel mai scurt timp, locuitorii municipiului Lupeni și, îndeosebi tinerii practicanți de diverse activități sportive, să se poată pregăti în noua sală de sport. Mai mult, aceasta este concepută în așa fel încât să poată găzdui și o serie de competiții sportive de nivel regional și național, inclusiv cu public, viitoarea sală polivalentă de sport de la Lupeni fiind prevăzută și cu o tribună cu capacitatea de 180 de locuri.