Proiect fotografic nomad al artistei Lucy Winkelmann în Capitala Culturală a Europei

Home Cultură Proiect fotografic nomad al artistei Lucy Winkelmann în Capitala Culturală a Europei
Proiect fotografic nomad al artistei Lucy Winkelmann în Capitala Culturală a Europei

V-ați întrebat vreodată ce fel de relație există între spațiile urbane și locuitorii lor? Între cetățeni și locurile de patrimoniu? Între prezent și trecut?

Un posibil răspuns vine din partea artistului fotograf Lucy Winkelmann, în cadrul expoziției ”Nomad” derulată în perioada 27 martie – 27 aprilie 2023 în Capitala Culturală a Europei – Timișoara.

Proiectul fotografic nomad s-a născut în urma unei călătorii prin 6 orașe europene între aprilie 2022 și februarie 2023: Marsilia, Barcelona, Bruxelles, Sofia, Atena și Timișoara. În fiecare oraș, fotografa Lucy Winkelmann a surprins aceste relații și le-a adus în prim-plan, dându-ne astfel ocazia să observăm importanța mesajelor pe care ni le transmite patrimoniul cultural al fiecărui oraș, mesaje care, în mod conștient sau inconștient, trec adesea neobservate. Aceste mesaje poartă cu ele informații despre istoria orașelor noastre, despre evenimentele tragice și eroice care au avut loc aici și care continuă să aibă o rezonanță în realitatea noastră contemporană.

Expoziția constă în 24 panouri cu fotografii care vor fi expuse în perioada 27 martie – 27 aprilie 2023 pe gardul Parcului Botanic din Timișoara, latura de pe Calea Alexandru Ioan Cuza.

Expoziția este organizată în cadrul „Proiectului Beit: Școala nomadă a memoriei europene”, al cărui coordonator local este Institutul Intercultural Timișoara. Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în 2023” și este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.