Sportivul Avram Iancu în fața unui proiect special: ”Voi înota acolo unde Hristos a umblat pe ape!”

Home Stiri la zi Sportivul Avram Iancu în fața unui proiect special: ”Voi înota acolo unde Hristos a umblat pe ape!”
Sportivul Avram Iancu în fața unui proiect special: ”Voi înota acolo unde Hristos a umblat pe ape!”

Pasionatul sportiv și recordman Avram Iancu din Valea Jiului ne-a obșinuit deja cu proiectele sale ambițioase dar, în același timp, pline de mesaj. Pentru că dincolo de rezultatele absolut remarcabile ale fiecărei curse de înot pe care aceasta o realizează, în mod constant de câțiva ani buni, atingând și doborând recorduri naționale și internaționale, îndeosebi la înot în ape deschise, în spatele fiecărui proiect al acestuia stă câte o poveste specială, care vine într-un fel să completeze pasiunea acestuia pentru sport cu cea pentru carte.

Bibliotecarul din Petroșani pornește în aceste zile într-o nouă aventură de poveste. El și-a propus, nici mai mult, nici mai puțin, decât să traverseze înot Marea Galileii. ”Sunt în fața celui mai special înot din viața mea! Voi înota acolo unde Hristos a umblat pe ape, voi traversa înot Marea Galileii, pe toată lungimea ei”, a anunțat sportivul Avram Iancu.

Înotul în Sea of Galilee este guvernat, organizat și ratificat de către Galilee Marathon Swimming Association (GMSA), fiind recunoscut de către toate marile organizații mondiale de înot în ape deschise.

Temerarul sportiv din Valea Jiului va înota în aceste ape sfinte pe o distanță de 20 de kilometri, înotul fiind programat să se desfășoare într-una din zilele cuprinse între 30 aprilie și 4 mai 2023, conform programării pe care a stabilit-o cu organizatorii cu mai bine de o lună în urmă. Avram Iancu va pleca spre Israel, împreună cu echipa de suport, sâmbătă, 29 aprilie, de pe Aeroportul International ,,Avram Iancu” din Cluj-Napoca și speră că se va întoarce victorios, pe data de 5 mai. 

”Dincolo de efortul sportiv de a înota peste 20 de kilometri, mă copleșește încărcătura spirituală și toată simbolistica locului. E locul unde Hristos a umblat pe ape, e locul unde a potolit furtuna, e locul pescuirii minunate, e locul unde a înmulțit pâinile și câte și mai câte. E locul unde doresc să-i mulțumesc lui Dumnezeu pentru toate binecuvântările sale și pentru tot ceea ce am putut realiza în acest domeniu frumos al înotului în ape deschise. Au fost zeci de discursuri motivaționale în care am scos în evidență faptul că prin credință se poate umbla pe ape, la propriu și la figurat. Recunoșteam că nu dețin statura spirituală încât să pot umbla pe ape, însă, știam că pot măcar să traversez marea înot, prin credință. Evident că mă refeream la Canalul Mânecii. În momentul în care am aflat că se organizează în mod oficial traversări ale mării unde Hristos a umblat pe ape, mi-a intrat la suflet, în mod instantaneu, acest înot”, mărturisește Avram Iancu. 

Nu ne îndoim că în această încercare a sa pe tărâmul sportului, bibliotecarul din Petroșani va avea binecuvântarea divină. Pentru că nu doar în fiecare acțiune pe care și-a asumat-o, ci în viața sa de zi cu zi, Avram Iancu este un om care-l poartă mereu pe Dumnezeu în suflet și în cuget.

Alături îi vor fi și în acest proiect, sponsorii și partenerii săi de la Avis 3000, Complex Montana Straja (Emil Părău), Dupu Impex SRL, MCN Caffe, Viva Facilities, Destinația de Ecoturism Țata Hațegului – Retezat, Casa Alex, Garmin România, Isostar România, Nutriva ș.a. dar mai ales milioane de români care-l însoțesc cu gândul lor bun și cu încrederea într-o nouă și frumoasă reușită. O reușită pentru el și pentru România!

Mult succes, Avram Iancu!