Record la vânzarea de bilete pentru FITS 2023. Șase spectacole sunt deja ”Sold Out”!

Home Cultură Record la vânzarea de bilete pentru FITS 2023. Șase spectacole sunt deja ”Sold Out”!
Record la vânzarea de bilete pentru FITS 2023. Șase spectacole sunt deja ”Sold Out”!

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) stabilește noi recorduri de interes din partea publicului. Potrivit organziatorilor, încă din prima zi în care au fost puse în vânzare biletele pentru ediția din acest an a celui mai important festival de teatru din România, biletele pentru un număr de șase spectacole care vor fi prezentate în cadrul festivalului s-au epuizat, iar traficul pe site-ul evenimentului – sibfest.ro – a înregistrat creșteri semnificative față de acceași perioadă a anului trecut.

După ce marți, 25 aprilie, Constantin Chiriac, președintele Festivalului, a susținut prima conferință de presă prilejuită de ediția din acest an, iar programul spectacolelor din săli și online a fost făcut public, miercuri organizatorii au pus în vânzare biletele.

În doar 24 de ore, cei mai nerăbdători dintre spectatori au realizat un nou record de vânzări pentru eveniment, cu peste 4500 de bilete vândute, adică peste 20% din totalul biletelor puse în vânzare la această ediție FITS.

Spectacolele ale căror locuri s-au epuizat deja sunt: Să mori… de râs (Israel), Tatăl (România), Soră-sa (România), Masacrul (România), Nuntă în cer (România), Ionesco suite (Franța-Italia).

De asemenea, traficul pe site-ul FITS a crescut cu 30% față de cel înregistrat anul trecut în primele 24 de ore de la punerea în vânzare a biletelor, dar și durata vizitelor pe site s-a prelungit până la aproape zece minute, de la opt, în medie, anul trecut pentru aceeași perioadă.

FITS30 are loc între 23 iunie și 2 iulie 2023, iar tema acestei ediții este MIRACOL.