Managerul Bibliotecii județene ”Ovid Densușianu” a fost ales președinte interimar al comisiei managerilor de biblioteci județene din România

Home Cultură Managerul Bibliotecii județene ”Ovid Densușianu” a fost ales președinte interimar al comisiei managerilor de biblioteci județene din România
Managerul Bibliotecii județene ”Ovid Densușianu” a fost ales președinte interimar al comisiei managerilor de biblioteci județene din România

Prezența deosebit de activă în viața comunităților locale din județul Hunedoara a Bibliotecii județene ”Ovid Densușianu” Hunedoara-Deva este, fără îndoială, și un rod al implicării managerului acestei apreciate instituții de cultură, Ioan Sebastian Bara.

Iar acest lucru a fost remarcat nu doar de către prietenii Bibliotecii județene ”Ovid Densușianu” și de conducerea CJH, în subordinea căreia se află această instituție, ci și în cadrul reprezentanților breslei bibliotecarilor, reuniți în Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR).

Recent, în cadrul Conferinței Naționale a Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România, desfășurată la jumătatea lunii mai 2023 la Craiova, Ioan Sebastian Bara, manegrul Bibliotecii județene ”Ovid Densușianu” din Deva a fost ales în calitatea de președinte interimar al Comisiei managerilor de biblioteci județene din România. Acesta va îndeplini această onorantă calitate pentru un mandat de doi ani.

”Am fost propus și ales în unanimitate de către colegi în fruntea acestei comisii profesionale a managerilor de biblioteci județene din România, în cadrul reuniunii ANBPR de la Craiova. Le mulțumesc colegilor mei, directori și manageri ai bibliotecilor publice județene din România pentru votul de încredere pe care mi l-au acordat. Sigur că este o funcție care vine după ani buni în care, alături de colegii mei de la Biblioteca județeană ”Ovid Densușianu” Hunedoara-Deva, un colectiv cu care mă mândresc, am încercat să facem remarcată activitatea acestei instituții de cultură din județul Hunedoara la nivel județean, dar și la nivel național. Această nouă calitate mă onorează și, în același timp, mă obligă iar, în acest context, la jumătatea lunii iunie mă voi întâlni cu colegii mei din țară la Bușteni unde vom stabili agenda și planul de acțiuni pentru perioada următoare”, a declarat Ioan Sebastian Bara, managerul Bibliotecii județene din Deva.

Desemnarea acestuia în funcția de președinte interimar al Comisiei managerilor de biblioteci județene din România este salutată și de conducerea CJH, iar administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram, în subordinea directă a căruia se află Biblioteca județeană, consideră că acest vot de încredere primit de Ioan Sebastian Bara în cadrul asociației profesionale a bibliotecarilor din România confirmă încă o dată activitatea derulată de acesta în acest domeniu. ”Sebastian Bara a fost felicitat public de Adrian Cioroianu, managerul Bibliotecii Naționale a României, pentru modul în care a organizat, în 2022, Conferința Națională a ANBPR la Petroșani, apreciind că a stabilit un standard foarte ridicat pentru acest gen de evenimente. Sebastian Bara este felicitat an de an, de cele mai prestigioase edituri de carte din România și de cei mai valoroși scriitori pentru excepționalul Salon de carte pe care-l organizează la Deva, iar exemplele de acest fel pot continua. Îl felicit pe Sebastian Bara pentru această nouă reușită profesională, care-i certifică activitatea. Îi doresc succes și reafirm faptul că reușita confirmă maniera responsabilă în care Consiliul Județean Hunedoara selectează personalul, la orice nivel, pe criterii de performanță și competență”, a declarat Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara.

Felicitări și mult succes, Ioan Sebastian Bara!