Arcași din Valea Jiului participanți la Hyundai Archery World Cup, în Columbia

Home Stiri la zi Arcași din Valea Jiului participanți la Hyundai Archery World Cup, în Columbia
Arcași din Valea Jiului participanți la Hyundai Archery World Cup, în Columbia

Doi dintre cei mai buni sportivi ai secției de tir cu arcul de la Aninoasa, beatrice Mikloș și Mario Țâmpu, împreună cu antrenorul federal Viorel Hăbian (coordonator, de asemenea, al arcașilor din Valea Jiului) participă, cu lotul național de tir cu arcul al României, la o importantă competiție internațională care se desfășoară, în aceste zile, în Columbia, la Medelin. Din lotul României care a făcut deplasarea în Columbia mai face parte și sportiva Mădălina Amăiestroaie.

Sportivii români se vor alinia astăzi, 13 iunie 2023, la startul celei de-a treia etape a Hyundai Archery World Cup, eveniment care se derulează între 13-18 iunie 2023, la Medelin. Mario ȚÎMPU, care va fi prezent în concursul individual masculin, iar Mădălina AMĂISTROAIE și Beatrice MIKLOS la proba feminină individuală.

Totodată, România va putea alinia la start o echipă mixtă ce va putea fi formată din doi sportivi care adună cele mai bune punctaje la masculin și, respectiv feminin.

Această etapă de Cupă Mondială adună la start peste 300 de sportivi din 43 de țări ale lumii care vor trage atât în diviziile de arc olimpic cât și în cele de compound.

Șapte dintre cei opt câștigători ai primelor două etape de Cupă Mondială din acest an vor fi prezenți la Medelin, într-un event ce marchează 10 ani de la găzduirea primei etape de tir cu arcul Hyundai World Cup. Această participare la un asemenea eveniment de la care nu lipsesc sportivi precum Mete GAZOZ (TUR), Sara LOPEZ (COL) sau Brady ELLISON (SUA) reprezintă testul de formă sportivă pentru lotul olimpic, care va participa peste două săptămâni la Jocurile Europei (JE) de la Cracovia (POL).

Vă reamintim că, Mario ȚÎMPU și Mădălina AMĂISTROAIE sunt calificați la Jocurile Europene, unde se speră într-o performanță care poate duce România direct la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.