Instruire a cadrelor didactice în domeniul prevenirii consumului de droguri

Home Educație Instruire a cadrelor didactice în domeniul prevenirii consumului de droguri
Instruire a cadrelor didactice în domeniul prevenirii consumului de droguri

Problemele tot mai mari generate de consumul de droguri în rândul tinerilor, determină autoritățile să ia o serie de măsuri active în ceea ce privește prevenirea acestui fenomen îngrijorător.

În acest conetxt, în perioada 18 – 21 august a.c., specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Hunedoara au derulat o serie de activități de instruire în domeniul prevenirii consumului de droguri, la care au participat peste 100 de cadre didactice din județul Hunedoara.

Activitățile au fost desfășurate în municipiile Petroșani și Deva, în colaborare cu Inspectoratul Școlar al județului Hunedoara, iar temele de discuții abordate au fost legate de aspecte generale privind dependența, tipuri de droguri și semnele consumului, prevenirea consumului de droguri în mediul școlar, rolul și importanța cadrelor didactice în acest domeniu.

Pe tot parcursul anului școlar 2023-2024, specialiștii CPECA Hunedoara vor realiza activități de prevenire a consumului de droguri adresate elevilor, cadrelor didactice și părinților.