Zona turistică Nucșoara-Cârnic realimentată cu energie electrică printr-o investiție a CJH

Home Administrație Zona turistică Nucșoara-Cârnic realimentată cu energie electrică printr-o investiție a CJH
Zona turistică Nucșoara-Cârnic realimentată cu energie electrică printr-o investiție a CJH

Investiție în premieră realizată de Consiliul Județean Hunedoara: pentru prima dată în ultimii 30 de ani, administrația județeană reușește să repună în circuit o rețea de alimentare cu energie electrică spre o zonă turistică aflată în plină dezvoltare.

Vechea Linie Electrică Aeriană (LEA) Nucșoara-Cârnic a fost repusă în funcțiune începând de astăzi. Proiectul de reabilitare și racordare la rețea a LEA, în valoare de aproape 870.000 de lei, a fost realizat de Consiliul Județean Hunedoara, în asociere cu Consiliul Local al comunei Sălașu de Sus.

„Dezvoltarea turismului și asigurarea unor condiții primitoare pentru turiștii care ajung în județul Hunedoara se numără printre prioritățile mele. Iar faptele vorbesc de la sine. Fiind principala poartă de acces în Masivul Retezat și, implicit, în Parcul Național Retezat, ne-am străduit se investim atât în infrastructura rutieră, cât și în cea de utilități. Drumul județean 667A Ohaba de sub Piatră-Nucșoara-Cârnic este modernizat oferind un acces facil, iar acum vechea linie de alimentare cu energie electrică a fost reabilitată și racordată la rețeaua de distribuție. Efortul financiar al Consiliului Județean Hunedoara, care a asigurat 90% din suma necesară reparațiilor, a fost considerabil, dar a meritat fiecare leu cheltuit”, a declarat pereședintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor.

Reparațiile la LEA de 20kV și 0,4KV au fost complexe și au vizat, printre altele, înlocuirea stâlpilor crăpați, a lanțurilor de izolatoare și/sau izolatori CTS lipsă, repararea fundațiilor la stâlpii cu fundații incomplete, montarea conductoarelor lipsă, precum și a altor echipamente tehnice necesare bunei funcționări a liniei electrice.

Astfel, zona Nucșoara-Cârnic este acum racordată la rețeaua de curent electric, va beneficia de iluminat public, iar unitățile de cazare care funcționează de mai mulți ani la Cârnic vor beneficia de această facilitate de bază pentru derularea unui turism de calitate.

De altfel, Cârnicul și cascada Lolaia situată la câteva sute de metri în amonte, pe drumul de acces care duce spre cabanele Pietrele și Gențiana, dar și spre cele mai spectaculoase trasee montane din Retezat, au devenit de ani buni puncte de atracție pentru cei care vor să se recreeze în natură. Sunt două puncte de reper accesibile în orice anotimp, iar investițiile în turism nu vor înceta să apară pe fondul modernizării zonei.

Consiliul Județean Hunedoara va continua investițiile de punere în valoare a monumentelor și punctelor de agrement pentru a oferi turismului județean o dezvoltare mai accelerată.

Biroul de presă al Consiliului Județean Hunedoara