Noul an școlar debutează sub cele mai bune auspicii în rețeaua de învățământ din municipiul Lupeni

Home Educație Noul an școlar debutează sub cele mai bune auspicii în rețeaua de învățământ din municipiul Lupeni
Noul an școlar debutează sub cele mai bune auspicii în rețeaua de învățământ din municipiul Lupeni

Chiar dacă, în cele mai multe din unitățile de învățământ preuniversitar din municipiul Lupeni încă sunt derulate investiții semnificative în modernizarea infratructurii școlare și dotarea corespunzătoare a sășilor de clasă, laboratoarelor, atelierelor, sălilor sau terenurilor de sport, noul an școlar 2023/2024 va începe în condiții optime în toate grădinițele, școlile și liceele din municipiul Lupeni!

Asigurările vin chiar din partea primarului municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță, în urma unei ședințe de analiză a situației fiecărei unități locale de învățământ în partem ședință care a avut loc la finalul acestei săptămâni la sediul administrației publice locale din această localitate. ”Unitătile de învățământ din municipiul Lupeni sunt pregătite pentru deschiderea noului an școlar. După cum bine știți la nivelul municipiului nostru se află în derulare  mai multe proiecte de modernizare și dotare  a unităţilor de învăţământ, pentru că, ne dorim să oferim cele mai bune condiții de studiu copiilor din municipiu și putem spune cu mândrie, că in toate unitățile de învățământ de pe raza municipiului nostru,  se vor face investiții pe fondurile europene. Le mulțumesc tuturor directorilor din rețeaua de învățământ a municipiului nostru, cadrelor didactice și auxiliare pentru modul responsabil în care au pregătit unitățile școlare pentru reîntâlnirea cu elevii și preșcolarii.  Tuturor, le doresc de pe acum un an școlar cu succes,  și-i asigur de faptul că, administrația publică locală și, eu personal,  suntem mereu aproape de elevi, de profesori și de părinți”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Acesta a anunțat că, în paralel, administrația publică locală con tinuă derularea programelor de investiții în unitățile de învățământ, programe realizate în principal prin intermediul programelor cu finanțare europeană accesate de Primăria Lupeni, însă administrația locală are în vedere în continuare atragerea de finanțări pentru modernizarea continuă a sistemului local de educație, la cele mai moderne cerințe europene în materie.

De comun acord cu directorii unităților de învățământ din această localitate s-a stabilit și programul  de deschidere a noului  an de învățământ, care va avea loc în data de 11 septembrie 2023, după cum urmează:

  • Grădinița „Lumea Copiilor”, Aleea Narciselor( BCR) -ora 8.00;
  • Grădinița Școala Gimnazială Nr.1, str. Parangului – ora 8.30;
  • Școala Gimnazială Nr. 3 – ora 9.00;
  • Liceul Teoretic „MIRCEA ELIADE” – ora 9.30;
  • Grădinița „Lumea Copiilor”, str. Bărbăteni – ora 9.30;
  • Școala Gimnazială Nr. 2 – ora 10.00; Grădinița „Lumea Copiilor”, str. Viitorului – ora 10.00;
  • Școala Gimnazială Nr.1 – ora 10.30;
  • Liceul Tehnologic – ora 10.30;
  • Grădinița „Lumea Copiilor”, Aleea Liliacului ( Piață)- ora 11.00.

Mult succes tuturor în noul an școlar!