Vetuța Stănescu: ”Vasilică Potecă nu mai are dreptul moral să folosească statutul de senator, pe care nu l-ar fi putut obține fără PNL!”

Home Politică Vetuța Stănescu: ”Vasilică Potecă nu mai are dreptul moral să folosească statutul de senator, pe care nu l-ar fi putut obține fără PNL!”
Vetuța Stănescu: ”Vasilică Potecă nu mai are dreptul moral să folosească statutul de senator, pe care nu l-ar fi putut obține fără PNL!”

Demisia senatorului Vasile Potecă din PNL, anunțată la debvutul sesiunii parlamentare din această toamnă și, mai ales, explicațiile date de acesta în justificarea gestului său, au generat o reacție și din partea conducerii Organizației județene PNL Hunedoara. Președintele acestei organizații liberale, deputatul Vetuța Strănescu consideră că ”Vasilică Potecă, acesta nu mai are dreptul moral să folosească statutul de senator, pe care nu l-ar fi putut obține fără PNL!”

Liderul liberalilor din județul Hunedoara arată că Vasilică Potecă a candidat la funcția senator pe listele PNL, în urma susținerii filialei Hunedoara, cu girul conducerii centrale a Partidului Național Liberal. ”Prin munca membrilor, a consilierilor locali și județeni și a primarilor liberali, primind votul a zeci de mii de hunedoreni, domnul Vasilică Potecă a ajuns în această demnitate, în decembrie 2020. Din păcate, singurele sale preocupări au fost să submineze autoritatea și proiectele oamenilor care l-au sprijinit să ajungă în această funcție. După ce a fost ales, domnul Vasilică Potecă a uitat că a fost trimis în Parlamentul României prin munca tuturor liberalilor hunedoreni, iar singurele fapte politice ale domniei sale ca senator au fost jocurile meschine de culise, având ca unic scop să preia, direct sau prin interpuși, conducerea filialei PNL Hunedoara”, a declarat deputatul Vetușa Stănescu, președintele PNL Hunedoara.

Aceasta a mai precizat că după ce aceste tentative au eșuat lamentabil, senatorul Vasilică Potecă a preferat să își construiască o agenda proprie, care nu are nimic în comun cu programul de guvernare, cu nevoile hunedorenilor pe care ar trebui să îi reprezinte cu demnitate în Parlamentul României. ”Nu a participat niciodată la întâlniri cu alegătorii și a preferat să își închidă și biroul parlamentar care funcționa în sediul Partidului Național Liberal, așa încât oamenii să nu îl mai deranjeze cu problemele lor. Și-a ignorat, de asemenea, și colegii de partid. Acum, a făcut și ultimul gest de sfidare față de cei ce l-au ales și l-au sprijinit: a plecat pe ușa din dos din PNL, sperând că va reuși să își mențină privilegiile nemeritate prin intermediul altui partid”, a mai spus Vetuța Stănescu.

PNL Hunedoara anunță de asemenea, prin vocea liderului său, că nu va mai răspunde altor atacuri venite din partea domnului Vasilică Potecă. Fostul senator liberal a informat că va activa, în continuarea mandatului său de senator, în cadrul grupului parlamentar AUR.